Ђоковић: Нико није непобједив, па ни ја

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић не сматра да је непобједив, иако су многи управо то истицали у посљедњих 12 мјесеци.

Србија 11.01.2016 | 22:15
Ђоковић: Нико није непобједив, па ни ја

Ђоковић је у том периоду играо 16. узастопних АТП финала, освојио је 12 титула, а након посљедњег трофеја у Дохи његов ривал Рафаел Надал је рекао да никада није видио да неко игра на таквом нивоу.

Ипак, Ђоковић каже да не постоје непобједиви играчи и додаје да се труди да ужива у 'тенису живота' који тренутно игра.

"Не, не осећам се непобедивим. Нико није непобедив. Али, играм тенис живота и покушаћу да негујем и уживам у тим тренуцима на терену. Као што сам и на церемонији рекао, покушаћу да искористим ово самопоуздање на сваком турниру на којем играм. Знам да не може да траје заувек, али не размишљам превише унапред. Не покушавам да правим предвиђања да ли могу да направим још једну серију или да ли ћу поново имати сезону живота. Трудим се да не размишљам предалеко унапред, јер ме то ментално омета. Мислим да је за свакога, не само за спортисту, велики задатак да буде у садашњем тренутку. Ја се трудим да радим на томе и останем посвећен и радим ствари које поштујем и које сам радио са мојим тимом већ неколико година, а дале с резултата. Надам се да ћу наставити овако", рекао је он.

Новак је открио и какво је стање његове десне руке, са којом је имао одређених проблема током турнира у Дохи.

"Мислим да није ништа озбиљно. Као што сам рекао, не видим то као озбиљан проблем пред Аустралијан опен. Појави се с времена на време, али није ништа озбиљно, тако да нисам забринут", истиче српски тенисер.

Нападач Бајерна Роберт Левандовски се похвалио да је упознао Ђоковића послије финала у Дохи, а он није био једини члан Бајерна који је желио да упозна најбољег играча свијета.

"Упознао сам већину шпанских играча из екипе пре меча, а Гвардиола и Левандовски су били у свлачионици после меча. Било је сјајно упознати их. То је било баш лепо са њихове стране. Они се не баве истим спортом, али смо сви део велике спортске породице, тако да је било лепо сазнати како тренирају и шта пролазе", објашњава Ђоковић.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

раноранилац

12.01.2016 05:40

Овакве вијести су добре за прочитати и да са њима почиње дан а не са политичарима,за њих је Ђоковић примјер људства,искрености, памети,домаћин,хуманиста,све нај у позитивном смислу.

ОДГОВОРИТЕ