Како је Путин уплашио Ангелу Меркел?

Немачка канцеларка Ангела Меркел се препала када се 2007. године у Сочију састала са Путином. Девет година касније Путин каже: "Стварно нисам хтео да је уплашим".

Свијет 11.01.2016 | 22:58
Како је Путин уплашио Ангелу Меркел?

Немачка канцеларка Ангела Меркел је 21. јануара 2007. године дошла у Сочи на састанак са руским председником Владимиром Путином, не очекујући да ће морати да пази да не прави нагле покрете.

Путин је, не знајући за страх Ангеле Меркел, на састанак повео и своју керушу Кони!

Када је Кони ушла у просторију у којој су седели Ангела Меркел и њен домаћин, немачка канцеларка се престравила. Њен страх од паса датира још из детињства, када ју је један ујео. Поглед на црног лабрадора, званог Кони, чији је газда седео у фотељи поред, код ње је изазивао нелагоду.

"Надам се да вам пас не смета, зар не? Она је мирна, добра и верујем да ће умети да се понаша пред вама", рекао је Путин том приликом.

 

Путин тада није знао за страх који има његова колегиница. Да је то тако, потврђује и то што јој је годину дана пре овог састанка поклонио кученце, са кратком узицом.

Меркелова је тада била љута на свог домаћина: "Знам зашто је то урадио - да би показао да је мушко. Плаши се сопствених страхова. Русија нема ништа, ни успешну политику, ни економију. Све што има је ово", говорила је тада Немица.

Годинама касније, тачније овог понедељка, немачки "Билд" објавио је интервју са Владимиром Путином, у којем се вратио на тај догађај из Сочија и своју Кони.

"Била је то, верујте, ненамерно. Нисам знао за њен страх од паса. Баш напротив, желео сам да јој овај састанак учиним још пријатнијим и да се опустимо, да направим пријатељски гест, па сам јој зато представио пса. Касније када ми је речено, све сам јој објаснио и извинио јој се", рекао је Путин и нагласио:

"Степен поверења између госпође Меркел и мене је на високом нивоу".

Наставио је:

"Да, верујем јој, она је отворена особа. Има неких ограничења, објективних ствари... али она се искрено труди да решава кризе. Али, са друге стране, санкције Европске уније према Русији су ништа друго него театар апсурда".

Да ли постоји нешто код Ангеле Меркел због чега јој се дивите?

"Дивим? Не, то никад нисам рекао. Веома је поштујем као отворену особу, професионалца".

(Мондо.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаили Микић

11.01.2016 17:56

У Новој Европи Путин ће сједити на Престолу Славе а други државници поред њега на супрестолима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стеван

11.01.2016 19:55

Од страха увела санкције!

ОДГОВОРИТЕ