Мари: Морамо да учимо од Новака!

Британски тенисер Енди Мари рекао је данас да ће имати шансу да освоји Отворено првенство Аустралије ако први играч света Новак Ђоковић падне у форми.

Тенис 12.01.2016 | 11:40
Мари: Морамо да учимо од Новака!

Мари је четири пута играо у финалу Аустралијан опена у Мелбурну, три пута је у финалу изгубио од Ђоковића, 2011, 2013. и 2015. године, а 2010. године од Роџера Федерера.

"Волео бих да покушам да узмемо прво место, али први циљ ми је да освојим Аустралијан опен. Ђоковић је имао сјајну годину, играо је у финалу сваког турнира, што је изузетно тешко. Морамо да покушамо да учимо, да гледамо његове мечеве и видимо да ли има неку слабост на којој можемо да профитирамо. Можда ће имати пад форме, тешко је одржати такав ниво у тако дугом периоду", рекао је Мари, пренели су британски медији.

Други тенисер света додао је да је у Мелбурну играо добро свих ових година, али да никада није успео да савлада последњу препреку.

"Много би ми значило да освојим тај турнир ове године, пошто сам много пута био близу. То је један од највећих циљева у години. Тренирао сам напорно и желео сам да дођем у Мелбурн што пре како бих се добро припремио. Имао сам много тешких пораза и волео бих да освојим тај турнир", рекао је он.

Ђоковић је на свом првом турниру у сезони у Дохи убедљиво победио Шпанца Рафаела Надала у финалу са 6:1, 6:2. Он је тако у 47 дуела са Шпанцем остварио 24. победу и освојио свој 60. турнир у каријери.

Отворено првенство Аустралије биће одржано од 18. до 31. јануара у Мелбурну а титуле ће бранити први играчи света Новак Ђоковић и Серена Вилијамс.

Коментари / 0

Оставите коментар