ФЕД Куп: Шпанија против Србије у најјачем саставу!

Кончита Мартинез у Краљево доводи најбољи тим, који предводе трећа и 12. играчица са WТА листе!

Тенис 12.01.2016 | 11:00
ФЕД Куп: Шпанија против Србије у најјачем саставу!

Тенисерке Србије имаће почетком фебруара у Краљеву тежак испит на старту такмичења у Фед купу. У мечу првог кола Светске Б групе угостиће Шпанију.

Шпанија је 2015. године наступала у Светској Б групи, али је после пораза у првој рунди такмичења од Румуније (2:3) морала да игра меч за опстанак. Екипа Кончите Мартинез је савладала убедљиво Аргентину са 4:0 и остала у истом друштву.

Селекторка "црвене фурије" на располагању је у одлучујућем дуелу имала слабије рангиране тенисерке, а на мечу против Србије у новом циклусу опет ће моћи да рачуна на најбољи састав.

Екипу ће предводити трећа играчица света Гарбине Мугуруза, која је на мечу против Румуније дебитовала за Шпанију у Фед купу, након коначне одлуке да не наступа за родну Венецуелу.

Она је прошле године "експлодирала" и стигла до најбољег ренкинга у каријери, трећег места на WТА листи, које и сада заузима. Освојила је турнир у Пекингу, али је играла и финале Вимблдона.

У селекцију Шпаније после двогодишње паузе враћа се и Карла Суарез Наваро. Тенисерка из Лас Палмаса, која је 12. на WТА листи, последњи меч за репрезентацију одиграла је у фебруару 2014. у поразу Шпаније од Чешке (2:3) у првом колу у Севиљи.

Кончита Мартинез, која је на последњем мечу рачунала на Лару Аруабарену, Анабел Медину Гаригес, Алиону Болсову Задоинову и младу Сару Сорибес Торно, отпутоваће у Аустралију и пратити мечеве својих најважнијих играчица на првом гренд слему сезоне.

Велика предност за Шпанију је то што Мугуруза и Суарез Наваро наступају заједно и у дублу и тренутно на WТА листи заузимају 13. и 14. место.

Шпанија, а пре свега Кончита Мартинез, одлично зна како је освајати пехар Фед купа. Она је била члан сваког од пет тимова који су освајали трофеј у том такмичењу.

Кончита је славила три пута против САД, Аустралије и Швајцарске и дала велики допринос титулама у Фед купу које је Шпанија освојила 1991, 1993, 1994, 1995. и 1998. године.

Србија, која против Шпаније има позитиван скор 2:0 (славила 2009. у мечу плеј-офа Светске групе у Љеиди резултатом 4:0, као и Југославија давне 1979 у Мадриду - 2:1 у првој рунди најјачег такмичења) највећи успех забележила је 2012. када је играла финале Фед купа и изгубила од Чешке у Прагу.

На мечу у Краљеву, који је на програму 6. и 7. фебруара, Србија ће играти без помоћи Ане Ивановић која је раније отказала наступ Татјани Јечменици Јевтић.

Победник меча Србија - Шпанија ће играти у априлу са пораженима из прве рунде Светске групе у плеј-офу за улазак у најелитније друштво, док ће се поражени тим борити за опстанак у Светској Б групи.

Коментари / 0

Оставите коментар