Пожар прогутао „Нову пијацу" код Градачца

На „Новој пијаци", популарној градачачкој „Аризони" у насељу Поребрице, ноћас је избио велики пожар с катастрофалним посљедицама. Повријеђених нема, а потпуно је уништено око 500 монтажних и других објеката. Материјална штета је вишемилионска а о узроцима за сада нико није спреман говорити.

Босна и Херцеговина 11.01.2016 | 22:59
Пожар прогутао „Нову пијацу" код Градачца

Катаклизмична слика на простору од око три хектра: велики пожар који је, незванично се говори, избио јутрос око четири часа и прогутао од 400 до 500 објеката и робе у приватним радњама, а нанио вишемилионску штету

„Штета је астрономска за наше услове и у овом момнету је тешко говорити чак и о процјени. Изгорјело је око 500 објеката и складишта с робом и другом опремом. Ни о узроцима нико ништа не зна, а ту су све надлежне службе које врше увиђај. Изгорјело је око 9.000 метара квадтратних углавном монтажних и дрвених објеката. Ватрогасци су брзо стигли, али није било шансе да се спијечи ова катастрофа. Сви смо потпуно уништени јер нико од власника није успио спасити ни мајицу", каже власник д.о.о. „Нова пијаца" у Поребрицама, Нусрет Мешић.

За Нову пијацу у Поребрицама говорило се да је највећа фабрика у општини Градачац јер је овдје радило више од хиљаду људи, од Кладња до Зворника. Власници су огорчени и не очекују подршку за евентуални опоравак.

„Имали смо регистроване фирме и уредно плаћали све обавезе. Прогониле су нас инспекјцијске службе, Управа за индиректно опорезивање и општина. Нисмо осигурали робу и објекте и не вјерујем да ће нам било ко помоћи да се опоравимо", каже Хакија Ахметовић из Живиница.

Власници радњи изражавају сумњу у подметање ватре.

„Ово је трећи случај пожара на овој локацији, а сваки пут се то дешавало с недјеље на понедјељак који је наш нерадни дан. Уз то, пијаца има старо и напуштено ватрогасно возило које управа држи да га виде инспектори а годинама је паркирано на истом мјесту, нема водовод, а сва протипожарна опрема су били апарати у нађим радњама и четири ноћна чувара који нису активирали ни један и покушали спасити што се спасити дало. Ово је подметнуто, а ми смо немоћни да било шта докажемо", огорчена је Тузланка Халима Бешић.

Оштећеним трговцима и запосленим радницима се нико није обратио, а надлежне службе уз присуство Полиције и Тужилаштва Тузланског кантона врше увиђај који би требало да да одговор на узрок ове велике катастрофе.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

зумба

11.01.2016 16:40

Прво творница монтазних куца а сад ово...несто пуно гори у Федерацији БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

11.01.2016 18:48

Демократија је чудо