Роџер о Новак – Рафа: Помало сам изненађен!

Роџер Федерер изненађен је убедљивом победом Новака Ђоковића над Рафаелом Надалом (6:1, 6:2) у финалу турнира из Серије 250 у Дохи.

Тенис 12.01.2016 | 09:40
Роџер о Новак – Рафа: Помало сам изненађен!

“Такав резултат увек је изненађење када се састану два врхунска тенисера – ретко се дешава тако убедљива победа, тако да је то донекле било изненађење за мене, сигурно. То што је Ђоковић победио можда и не толико јер је већ неко време у серији“, рекао је Федерер.

“Ипак, и такви резултати се дешавају, видели смо и на завршном Мастерсу такве победе. То је зато што та врста терена омогућује да се то некад деси – ко год преузме иницијативу са основне линије, онда уништи ривала... Али наравно, Ђоковић је фаворит на Аустралијан опену, плус тамо традиционално игра добро“, додао је 34-годишњи Швајцарац.

Први Грен слем турнир сезоне почиње за седам дана, а Ђоковић је до сада пет пута славио у Мелбурну.

Роџер је био импресиониран и игром Милоша Раонића, од којег је изгубио у финалу у Бризбејну.

“Фасцинантна је снага коју производи у континуитету, тај фокус са којим прилази сваком сервису, увек сам говорио да ми је то невероватно. Такође, добро се креће за тако великог момка, поправио је кондицију последњих година. Даље, тактички је сада бољи него икада раније, игра ближе линији“.

Коментари / 0

Оставите коментар