ЕП: Србија - Хрватска 13:6, реакције...

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је је изузетно задовољан игром и победом екипе против Хрватске. Хрвати: Ружан резултат, Србија много боља! Селектор хрватске ватерполо репрезентације Ивица Туцак изјавио је да је Србија заслужено победила у првој утакмици на Европском првенству.

Остали спортови 11.01.2016 | 15:00
ЕП: Србија - Хрватска 13:6, реакције...

Србија је пред око 11.000 гледалаца у ’Комбанк арени’ савладала Хрватску са 13:6 у првом колу Групе Б Европског првенства у Београду.

"Било би нескромно да кажем да нисам задовољан. Изузетно озбиљно смо почели утакмицу, а то је сигурно због амбијента, арене, базена и свега што прати ово првенство. Јоспи Павић је био расположен на голу Хрватске, али је и поред тога примио много голова из игре. После треће четвртине све је било готово", рекао је Савић новинарима после меча.

Н констатацију да су његови изабраници били доминантни Савић је рекао уз осмех "Није ово доминација, већ сплет околности".

Ватерполиста Србије Андрија Прлаиновић рекао је да његова екипа искористила "сјајну атмосферу и енергију публике" у Београдској арени где је вечерас оборен рекорд по броју гледалаца на једном ватерполо мечу.

"Није Хрватска слабији противник... Када играмо као вечерас тешко је играти против нас. Енергија публике нам је дала више елана да направимо разлику. Више су нам значиле пуне трибине. Било је задовољство играти у оваквом амбијенту. Трема и тензија с почетка се претворило у сјајну игру. Ово је само почетак", рекао је Прлаиновић.

Голман Србије Гојко Пијетловић рекао је да резултат на мечу против Хрватске није реалан однос снага.

"Ова победа није реалан однос снага. Не знам да ли су они подлегли неком чудном притиску. Вероватно су их и пратиле те неке повреде. Сигуран да могу много боље. Данас их није ишло, а ми смо показали сву своју снагу и надам се да ћемо играти боље, јер вероватно то и можемо. Не треба бити лажно скроман, али ни пуни себе – тренутно смо задовољни игром", рекао је Пијетловић.

Он је похвалио амбијент у Београдској арени и додао да никада није играо пред толико људи.

"Нисам могао да верујем колико је људи када сам ушао у арену. Била је прелепа атмосфера, права спортска", рекао је он.

Селектор хрватске ватерполо репрезентације Ивица Туцак изјавио је да је Србија заслужено победила у првој утакмици на Европском првенству.

Туцак је истакао да је амбијент у Комбанк арени био предиван.

"Заслужена победа Србије, била је дефинитивно боља у свим сегментима и хладне главе. Резултат је 'ружан', али турнир је тек почео. И да смо победили, морали бисмо да победимо Француску, са којом је најважнија утакмица. Надам се да ћемо у кратком периоду исправити грешке и подићи се", рекао је Туцак српским новинарима после утакмице коју је Србија добила са 13:6.

Он је имао замерке на суђење, а посебно је апострофирао поништен гол његовом тиму у тренуцима када су судије означиле тајм-аут.

"Имам замерке, али не превелике. Србија је била боља, али онај гол код тајм аута је била некоректна одлука судијске стране. Не може судија себи да дозволи да ли погледом размишљам о тајм ауту. Звање тајм аута је показивање, а не остало. Можда сам хтео да разговарам са собом", рекао је Туцак.

Хрватски селектор је додао да би волео да се Хрватска и Србија поново састану у финалу шампионата.

"Вечерас је био предиван амбијент, ово је победа ватерпола", јасан је био Туцак.

Ватерполиста Марко Мацан честитао је Србији на доброј игри и одличној атмосфери.

"Србија је одиграла мушку утакмицу, они су страшна екипа и фаворити су за прво место", кратко је рекао Мацан.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

АБЦ

11.01.2016 14:38

УТАКМИЦА ЗА СЛАВЉЕ ИЗУЗЕВ ГРУПЕ НАРКОМАНА КОЈА МОРА ДА СЕ ДОКАЗЕ ЗВИЗДУЦИМА ПРИМИТИВЦИ БИЛИ И ОСТАЦЕ ТО СТО ЈЕСТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АСЕ

05.02.2016 02:04

СЛЕПЧЕ НЕМОЈ СРПСКИ НАРОД ДА НАЗИВАШ НАРКОМАНИМА.......НАШЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЗВИЖДИМО КОМЕ ХОЋЕМО ОД ПОЛИТИЧАРА НА ДАЉЕ .....