Џикић: АБА лига није иста без нас!

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да је најважније да су његови кошаркаши победили Цибону и казао да је задовољан борбеношћу и залагањем екипе. Мулаомеровић: Партизану желим да избори опстанак! Тренер Цибоне Дамир Мулаомеровић рекао је да је утакмица против Партизана била добра и да нема шта да замери својим играчима.

Кошарка 11.01.2016 | 14:40
Џикић: АБА лига није иста без нас!

Партизан је у последњој четвртини испустио двоцифрену предност, а Цибона је у самом финишу и водила, али су 'црно-бели' били бољи у пенал завршници и победили 85:82.

"Победили смо и то је најважније. Добили смо три четвртине и то је врло добро. Пали смо у четвртој, били смо уморни, али 'фајтали' смо се са једном физички великом екипом. Ми нисмо физички екипа која тражи контакт, која може да поднесе контакт и са те стране сам врло задовољан како су сви који су ушли на терен одговорили изазову утакмице", рекао је Џикић новинарима после меча.

То је Партизану била седма победа у сезони, јако важна у борби за опстанак.

"Немојте да заборавите, и играчи знају да су све ове утакмице важне. Није тачно да они не разумеју и да је притисак на њима. Није тачно што сви мислимо да ће сви да изађу на крај са притиском како треба. Знате ситуацију, ми смо велико име у европским оквирима, а сада смо на дну. Искрено, АБА лига није иста са нама и без нас и због тога морамо да побеђујемо. Такве ствари играче додатно оптерете – већина тих момака никада није била у прилици да буде лидер. Овај клуб никада није био у оваквој ситуацији. Сада је свима потребна подршка и лидер ће се сам наметнути. Ја сам ту само да помогнем. Једна школа мишљења је да се лидери рађају, а друга да се стварају“.

Оно што ми је посебно драго је што смо скочили 21 пут у нападу. Је л' било најпаметније? Можда није. Је л' било борбено? Ја мислим да јесте", рекао је Џикић.

"Имали смо 16 асистенција и 44 скока. У неким тренуцима нисмо играли паметно, било је исхитрено. То је, људи, све у реду, док год показују жељу. Не могу да се љутим на неког ко не зна", рекао је Џикић.

Он је на новинарско питање о паду у последњој четвртини рекао да је он комбинација физичког умора и психологије.

"Можеш да замислиш шта је с њима у главама кад одеш са 12 на један?", одговорио је Џикић новинару.

"Јао не. Па се смањи обруч, па се паркет клиза. Не можемо да играмо као девојчице и тражимо резултат као дечаци. Људи, најважније је да смо добили, све остало...радићемо, радићемо. Да ли ће испасти како треба, то нико не зна. Радује ме позитивна енергија. Искрено ме радује, радује момке. Много су они ту важни", рекао је Џикић.

Нови тренер Партизана није нимало променио свој карактер, тако да су се новинари често смејали током прес конференције.

Кошаркаш Партизана Кевин Џонс оценио је да је његов тим играо добро у појединим серијама.

"Понекад смо играли јако, али не паметно. Али, то смо само ми који се навикавамо на нови систем и на све што се дешава. Мислим да смо укупно урадили добар посао дефанзивним интензитетом и енергијом", рекао је Џонс.

Тренер Цибоне Дамир Мулаомеровић рекао је да је утакмица против Партизана била добра и да нема шта да замери својим играчима.

"Добра атмосфера, добра утакмица у сваком случају. Честитам пре свега мојим играчима на борби, жељи, ангажману, јер смо имали скраћену ротацију. Били смо близу без обзира што је Партизан доживео позитивни шок променом тренера, играо је боље него пре. Честитам Партизану, желим му све најбоље око опстанка, као и нама", рекао је Мулаомеровић.

Овај 41-годишњи стручњак често је као играч наступао у Пиониру.

"Лепо је вратити се у ову дворану, играо сам овде, провео сам доста времена у њој. Једино ми је жао што нисам победио као тренер. Ова утакмица ће увек бити дерби, и пре мене и после мене", рекао је Мулаомеровић.

Коментари / 0

Оставите коментар