Мектић о Даутбашићу: Треба све рашчистити!

Бакир Даутбашић, секретар Министарства безбједности БиХ, ухапшен је јутрос у Сарајеву под сумњом да је починио кривично дјело ометање рада правосуђа.

Босна и Херцеговина 11.01.2016 | 13:37
Мектић о Даутбашићу: Треба све рашчистити!

Заједно са њим ухапшена је и Билсена Шахман. Они су осумњичени да су током децембра прошле године застрашивањем и обећањем недозвољене користи наводили на давање лажног исказа свједока са иницијалима А. С. у кривичном поступку који воде Тужилаштво БиХ и Основни суд у Приштини против Насера Кељмендија и других због организованог криминала у вези са кривичним дјелом убиство.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић, каже да је сада све у рукама Тужилаштва БиХ.

"Требамо стварати амбијент и прилике да се рашчисте све ствари, посебно оне гдје се налазе људи који обнашају јавне фунцкије. Што се мене тиче ја то подржавам", казао је Мектић.

Даутбашић и Шахман ће бити приведени у службене просторије СИПЕ ради криминалистичке обраде након чега ће, уз извјештај, у најкраћем року бити предати Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Активности се реализују према наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Кантона Сарајево. Акција је резултат сложене истраге коју су истражиоци СИПЕ провели под надзором Тужилаштва БиХ.

Извор: Н1

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

МИЛАН

11.01.2016 12:46

ТО ЈЕ ДОБРА ВИЈЕСТ. КАДА ЦЕ ПОЦЕТ ХАПСЕЊА ЉУДИ КОЈИ СУ ПОКРАЛИ Р. СРПСКУ НА ЦЕЛУ СА ДОДИКОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

11.01.2016 13:33

Тако је Мектићу! У старту треба разбити осовину која се планира(Човић-Радончић-Додик)!!! 3 највећа кримоса у БиХ!

Name

Од срца

11.01.2016 13:37

Треба јос сацекати. Одбојност према СИПИ и правосудју коју је направио Додик и СНСД је јос велика. Користеци етикетирање СИПЕ и тузиластва као пробосанске, антисрпске итд, он је направио ситуацију да у слуцају његовог хапсења мозе изазвати градјански рат на два фронта. Први да против заједницких институција, а други против опозиције, зависно како му буде одговарало. Зато толика вика на правосудје у задњих пар година да би народ припремио и убједио да је "напад на водју једнак нападу на народ".

Name

3+

11.01.2016 12:52

У успостављању цетвртог клана у овој дрзави има потескоца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мозак

11.01.2016 13:00

Ово хапшење води директно на " кратког " , а то је Фахро Радончић . Бојим се да ће тек сад закухат , јаднали нам мајка ..., какав пакао , ово ће да буде покољ !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

11.01.2016 13:37

Знаци изгледа да Станиц и СИПА раде?! Целије су спремне за Додика,Радонцица,Изетбеговица,Цовица итд. само не знам којим редом !!

Name

сноуден

11.01.2016 13:22

Одлицна вијест али мислим да они нису једини у корупцији правосудја то је само једна кап у мору, много је посредника који утицу или ургирају, и назалост много је корумпираних судија и тузилаца то је највеци проблем БИХ,.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

чомбе

11.01.2016 13:32

Ово значи распад савјета министара БиХ, или уцјена на Фахру да не дира Дениса

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

11.01.2016 14:57

Ови су јаци него коза ностра....зато ЈЕ ФАХРО ХТИО ПОНОВО У ВЛАСТ И ЗАТО ЈЕ ЗАКОПАО СЈЕКИРЕ СА СДА И БАКИРОМ ИЗЕТБЕГОВИЦЕМ, РАДИ ГУЗА КО МЕДУЗА, СВАК СВАСТА ЗНА САМО ЈЕ ПИТАЊЕ ВРЕМЕНА КАДА ЦЕ ПРИЈАВИ И ДОКАЗЕ ДОСТАВИТИ СИПИ И ТУЗИЛАСТВУ И ТРАЗИТИ СТАТУС СВЈЕДОКА САРАДНИКА....

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

11.01.2016 15:00

Ма напријед Гаги, само удри, ни по бабу ни по стричевима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

11.01.2016 16:39

"Гаги" у томе нема никаквог удјела. Он је министар без овлаштења. Главну ријеч води Тужилаштво које нареди привођење и суд који "одреже" казну. У конкретном случају мислим да се ради о бошњачко-бошњачком сукобу. Вријеме ће показати.