ШПА: Бејл блистао на Зидановом дебију, нови шок за Валенсију...

Фудбалери Реал Мадрида декласирали су Депортиво ла Коруњу са 5:0 у 19. колу Примеру на дебију Зинедина Зидана на клупи ’краљевског’ клуба. Колико стрпљења газда Валенсије имају за Невила? Слепи мишеви су баш катастрофа! Изгледа да ћемо пре дочекати Годоа, него да Валенсија победи у Примери под вођством тренера Герија Невила. Ово му је била пета утакмица заредом без тријумфа.

Фудбал 10.01.2016 | 19:20
ШПА: Бејл блистао на Зидановом дебију, нови шок за Валенсију...

Играч утакмице био је троструки стрелац Гарет Бејл, за којег се говорило да је био најгласнији противник одласка тренера Бенитеса, а два гола постигао је Карим Бензема.

Кристијано Роналдо погодио је стативу, још неколико пута био је близу поготка, али није му се дало да се упише у стрелце. Реал сада има 40 бодова из 19 утакмице и заостаје два бода за Барселоном и један за Атлетиком, али има и меч више.

Од старта се видело да ће вече бити берићетно за Реал – одмах се заиграло на половини гостију, а Бензема је у 15. минуту довео свој тим у вођство. После корнера се створила гужва, Рамос је вратио лопту у петерац, а Бензема ју је спровео у мрежу иако је леђима био окренту голу.

Гости су сигнализирали офсајд, али судија је био у праву, пошто Француз није био у недозвољеној позицији.

Уследио је покушај Роналда који је завршио тик поред стативе, а онда је Бејл после центаршут Карвахала главом дуплирао предност Реала у 22. минуту.

Роналдо је потом погодио стативу такође главом, а почетком другог полувремена асистирао је Бејлу по земљи, а Велшанин је са десетак метара по земљи пласирао лопту у доњи леви угао.

Хет-трик је Бејл комплетирао у 63. минуту, када је после корнера Кроса поново главом послао лопту у мрежу.

Реал се мало опустио, па је и Депор дошао до неколико ситуација из којих је могао да ублажи пораз, али у самом финишу десило се супротно – резевиста Хесе прошао је по десној страни у контри, није додао довољно добро за Роналда, који је накратко изблокиран, да би Бензема натрчао и сместио лопту под пречку.

Фудбалери Севиље победили су на свом терену Атлетик Билбао са 2:0, док је Хетафе са 1:0 савладао Бетис.

Севиља је пред својим навијачима славила головима Кевина Гамеира у 24. и 59. минуту из непостојећег једанаестерца. Том победом екипа из Андалузије је претекла Атлетик на табели Примере, те сада заузима шесто место са 29 бодова, док је Билбао седми са 28.

Бетис је наставио са серијом лоших резултата, па је уписао пораз и на четвртом узастопном мечу у свим такмичењима.

Хетафе је до друге узастопне победе у Примери стигао голом Алвара Васкеса у 57. минуту, па сада заузима 12. место са 23 бода, док је Бетис 14. са 20.

Колико стрпљења газда Валенсије имају за Невила? Слепи мишеви су баш катастрофа! Изгледа да ћемо пре дочекати Годоа, него да Валенсија победи у Примери под вођством тренера Герија Невила. Ово му је била пета утакмица заредом без тријумфа!

Свануло је и фудбалерима Сосиједад и то на рачун очајне Валенсије. Баскијски клуб на свом терену је победио Слепе мишеве са 2:0 у утакмици 19. кола Примере и коначно побегао из опасне зоне на табели.

Изгледа да ћемо пре дочекати Годоа, него да Валенсија победи у Примери под вођством тренера Герија Невила. Ово му је била пета утакмица заредом без тријумфа.

Навијачи Сосиједада, са друге стране коначно су дочекали да после пет утакмица заредом, виде свој тим како ставља три бода у џеп.

Међутим, до тријумфа је баскијска екипа дошла теже него што то може да се закључи по коначном резултату.

Чекала је публика на поготке чак до 79. минута, а онда је за веома кратко време, у размаку од три минута, два пута скакала на ноге.

А заслужан за то био је двоструки стрелац Жонатас, који је летос дошао у Сосиједад са којим је потписао петогодишњи уговор.

Да ствар буде занимљивија, вечерас је Жонатасу код оба гола асистирао расположени Карлос Мартинс који је још једном показао да уме итекако квалитетно да центрира.

Иначе, ово је Сосиједаду била четврта узастопна победа на стадиону Аноета над Валенсијом у првенственим утакмицама.

А када причамо о гостујућим Слепим мишевима и њиховом тренеру Невилу, ваљало би напоменути да је Енглез једина два тријумфа остварио у Купу краља.

Отуда и не чуди податак да је екипа Валенсије после овог пораза пала на 10. место на табели са тенденцијом да се ситуација погорша.

Жута подморница рутински потопила Хихон: Солдадо паковао, Бакамбу погађао! Тамнопути голгетер са нова два гола донео Виљареалу шесту узастопну победу у Примери.

Виљареал је на свом Мадригалу рутински савладао дављеника Спртинг из Хихона - 2:0 (1:0), а шесту узастопну победу у Примери Жутој подморници је донео сјајни тандем Роберто Солдадо - Седрик Бакамбу.

Шпанац је данас асистирао, а Француз родом из Конга погађао, с тим да је други гол у 48. минуту постигао после маестралног дриблинга којим је избацио противничког чувара и матирао голмана гостију Куељара. Претходно је у првом полувремену Солдадо одлично избегао офсајд позицију и послужио Бакамбуа, који је рутински довео Виљареал у вођство.

Ова два гола довели су Бакамбуа до бројке од осам погодака у Примери ове сезоне, а занимљиво је да су Виљареал и француски Троа једине две екипе у лигама петице које нису постигле гол главом ове сезоне! Само ногом погађају.

Домаћин је објективно био бољи током целог меча, а гости су покушавали тек на моменте преко Алена Халиловића без запаженијег учинка. Пех за тим тренера Абеларда представља и тешка повреда Бернарда Еспинозе који је на носилима изнесен са терена у финишу првог полувремена.

Коментари / 0

Оставите коментар