Нема пријетњи од тероризма у Србији

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да нема непосредних претњи од терористичких напада у Србији.

Србија 10.01.2016 | 14:10
Нема пријетњи од тероризма у Србији

"Грађани могу да се осећају сигурно, у односу на већину других држава у региону код нас нема преливања нестабилности", рекао је Стефановић на ТВ Пинк.

Он је додао да МУП јача своје капацитете и да грађани треба да знају да постоји снага која може да их заштити и да брине о њиховој безбједности.

"Били бисмо неозбиљни кад бисмо рекли да не обраћамо пажњу на претње и зато јачамо капацитете", ракао је он и додао да Служба за борбу портив тероризма и екстремизма, са тужилаштвом и БИА има свакодневне састанке на којима се анализирају информације са терена.

Он је указао да се мора појачати размена података, јер безбједносне службе земаља морају да "сарађују до последњуег детаља да би се редвидео неки напад".

Подсјетио је и да се, у складу са измјенама Закона о полицији, ствара нова специјална антитерористичка јединица, спајањем ПТЈ и САЈ, која ће бити још јача и способнија да одговори на сваку врсту угрожовања од тероризма.

Стефановић је истакао и да се ради на модернизацији оружја, као и већег броја возила.

Упитан да прокоментарише наводе појединих медија о "новом државном удару", Стефановић је рекао да ни он, нити други министри, нису говорили о државном удару.

"Нека пишу шта год хоће, али тиме стварају атмосферу у друштву која нија добра", рекао је Стефановић.

Он је додао да грађани добро виде да се премијер и влада труде и раде напорно сваког дана да би грађанима било боље.

"Можете да имате какво год хоћете мишљење, али кад погледате резултаате, људи који су добили радна места, кад одете у Сваровски и друге фарбике, погледате у Београд на води... видите да земља напредује", рекао је Стефановић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

родјо

10.01.2016 13:40

Арцибалд Рајс:Драги Срби цувајте се сами себе.....

ОДГОВОРИТЕ