Ћурковић: Напао сам вођу Гробара!

Бескомпромисни Иван Ћурковић: Напао сам вођу Гробара, није њихово да одређују ко долази! Први човек Партизана замера бившем председнику Зорану Поповићу и открива да ће Изборна скупштина бити тек у јуну.

Фудбал 12.01.2016 | 08:40
Ћурковић: Напао сам вођу Гробара!

Упад навијача у клупске просторије и захтев за сменом комплетне управе, после елиминације из Лиге Европе, никако се не допада новом првом човеку Партизана Ивану Ћурковићу.

Догогодишњи функционер црно-белих (био на челу од 1989. до 2006), као и Фудбалског савеза Србије, сада на челу Радне групе која руководи клубом из Хумске 1 до Ванредне скупштне, открива да је по повратку на Топчидерско брдо чак ушао у клинч са једним од вођа Гробара.

„Одмах сам имао расправу са једним од вођа, и то два пута. Први пут сам га напао, ћутао је. Онда сам га после неколико дана позвао у канцеларију и рекао да није требало да вичем, али да све мислим што сам рекао. Онда сам му појаснио да сам у Партизану малтене двоструко више времена него што он има година и да то никада није тако било, да навијачи воде клуб. Они су нераскидиви део Партизана, али њихово је да навијају, не да одређују ко ће кад да дође у управу или екипу, а ко кад да оде. Верујем да су ме разумели и да ћемо заједно помоћи Партизану“, рекао је Иван Ћурковић за Спорт.

Осим што су се, према његовим речима, навијачи мешали у рад појединих клупских структура, Ивану Ћурковићу је и те како засметао начин на који је клуб водио и понашао се бивши председник Зоран Поповић. Мада га не прозива директно јасно је да на на њега мисли док говори о раду претходника.
„Видите, то су људи који су успешни бизнисмени, али очигледно нису добри фудбалски радници. Водити клуб и фирму није исто, напротив. Овде не сме да буде емоција. Нисам званично био у клубу претходних годину дана, али сам долазио на утакмице, седео иза руководства, у другом реду. Гледам их, скачу код гола, хватају се за главу кад примимо погодак или промашимо шансу. И мени је исто осећање, али не сме то да се показује. Понављам, они су мени донекле били и симпатични, неспорно је да су добри бизнисмени, да воле Партизан… Смањили су и дуг за два милиона евра, освојили титулу – али могло је и морало много боље“.

Бивши голман Партизана, Сент Етјена и репрезентације Југославије слови за првог, можда и јединог, кандидата за новогг председика. С тим да открива да ће изборна процедура да се окончна тек по завршетку првенства. У јуну. А не како је раније било планирано током зиме.
„То је још на дугом штапу. Звали су ме сада да помогнем, мисле да ја то могу најбоље да урадим. Партизан је у тешкој ситуацији. Имамо новца за нормално функцинисање, али далеко јето од онога како би клуб оваквог реномеа требало да изгледа. Смањио сам групу људи са којом ћу да радим, верујем да можемо да стабилизујемо Партизан до Изборне скупштине. После избора, вероватно у јуну, видећемо шта ће да буде и ко ће да води клуб“, закључио је Иван Ћурковић у разговору за Спорт.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Звездас

12.01.2016 08:19

Зелим Вам сву срецу Цурковицу. Звезди треба јак партизан да би била јос јаца. Само јака конкуренција. Срецно!

ОДГОВОРИТЕ