Видео: Пјесма Новака Ђоковића – може ли се играти боље?!

Новак Ђоковић одиграо је много изузетних мечева, али победа над Надалом у финалу у Дохи сигурно се убраја међу најбоље партије српског тенисера у каријери.

Тенис 09.01.2016 | 22:00
Видео: Пјесма Новака Ђоковића – може ли се играти боље?!

Ђоковић је у првом сету направио чак 16 директних поена, три више него што је Надал освојио поена, а имао је само четири неизнуђене грешке.

“Играо сам савршен тенис – сваки ударац је ишао онако како сам желео, Начин на који сам данас играо даје ми самопоуздање за наставак сезоне, фантастичан осећај“, рекао је Ђоковић у интервјуу на терену после меча.

Освајао је поене на све начин – правио је винере шаљући лоптицу са основне линије и по паралели и по дијагонали, и форхендом и бекхендом, углавном пошто је контролисао поене и нападао. Ипак, видели смо и неколико спектакуларних одбрана, као и два невероватан волеја.

На крају, Новак је супериорно победио (6:1, 6:2) и први пут у каријери је повео у међусобним окршајима са Рафом – 24:23.

“Сваки пут када играмо један против другог, осећај је посебан, увек велики изазов, обојица пролазимо кроз много емоција током меча – спрема се тактика, раде анализе, а победа доноси велико задовољство“, додао је Новак.

Ђоковић је имао 30 директних поена и 13 грешака и често је терао Надала да мимиком и гестовима покаже да је у неверици. Заиста, савршен меч.

<ифраме срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/вЛ2пН-xРНК0" wидтх="425" хеигхт="350">

Видео – резиме целог финала, уживајте:

<ифраме срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/ЕСxхаxyXкгQ" wидтх="425" хеигхт="350">

Коментари / 0

Оставите коментар