Додик: Љубав према Српској нас чини јачим

У оквиру Свечане академије поводом Дана Републике Српске, присутним се након Александра Вучића обратио и Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

Република Српска 09.01.2016 | 21:49
Додик: Љубав према Српској нас чини јачим

"Данас славимо крсну славу светог Стефана. На данашњи дан прије 24 године ударен је камен темељац наше слободе на овим просторима. Ни тада као ни сада нисмо хтјели ништа више него да живимо слободно. Срби су показали кроз вијекове да могу без свега осим без слободе", почео је Додик свој говор пред бројним званицама.

"Никада слободу нисмо жељели као простор у којем ћемо некоме нешто бранити ни ускраћивати, то се не би могло звати слободом. Многе жртве смо дали за слободу, али никада нисмо рекли да је наша. Слобода коју смо крвљу плаћали дијелили смо у миру са онима који нису пролили крв за њу", додао је.

Додик је казао да је "прича о слободи уствари прича о потреби српског народа да буде слободан".

"Тако је настала Република Српска, као простор у којем желе да живе српски народ. Прича о слободи је прича о потреби српског народа да буде слободан. Недавно су нам поручили да је један Суд изнад наше слободе и нашег права да славимо. Тај Суд је рекао да Република Српска не може бити слободна. Како друго да протумачимо одлуку Уставног суда да данас не може бити празник наше слободе", поручио је.

"Радује ме опредијељење свих у Републици Српској да наставимо славити девети јануар као дан нашег рођења. Прегласавање је било окидач за сједницу НСРС-а деветог јануара када смо штитећи голе животе бранили Републику Српску", додао је Додик.

Казао је да је спреман бранити Републику Српску свим дозвољеним и расположивим средствима.

"Бранит ћемо је свим дозвољеним и расположивим средствима, а ми Републику Српску волимо и против тога још нико није измислио ниједно оружје. Љубав је оно што нас чини снажним и остајемо при нашим опредијељењима".

Милорад Додик је поручио да се Републици Српској не мора никоме доказивати.

"Никоме се не морамо доказивати, него је моја мисија да обезбједим услове да сви који могу буду патриоте према свом народу и Републици. Ми само желимо и прихватамо БиХ која је прописана Дејтоном. Ми желимо БиХ из 1995. године која је једина могућа мјера суживота на овом простору".

Још је додао да је Београд одувијек био свјетионик свим Србима гдје год били у свијету.

"Ово је наша држава, ми резервне немамо. Остајемо овдје јер је ово наша Република Српска. Београд је одувијек био свјетионик свим Србима гдје год се налазили у свијету. Све има алтернативу осим Републике Српске".

(Н1)

Коментари / 53

Оставите коментар
Name

Дедиње

09.01.2016 13:09

"Ово је наша држава, ми резервне немамо. Остајемо овдје јер је ово наша Република Српска. Београд је одувијек био свјетионик свим Србима гдје год се налазили у свијету. Све има алтернативу осим Републике Српске". Да, вецина нас остаје, само си ти купио вилу на Дедињу насим парама, па тако ми немамо алтернативу, а ти имас - или Београд - свјетионик, или Кипар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

09.01.2016 17:34

Треба промијенити назив чланка у ЉУБАВ ПРЕМА ПЉАЧКАМА У СРПСКОЈ ЧИНИ НАС ЈОШ ЈАЧИМ И БОГАТИЈИМ.

Name

КОНДОР

09.01.2016 13:17

АКО ЈЕ ОВО НАС ПРЕДСТАВНИК ЈАДНИ СМО МИ СА ЊИМ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИН Един Џеко

09.01.2016 16:33

Напиши име п.... исламски.

Name

xyз

09.01.2016 13:26

Љубав према украденом новцу Српске те чини протувом, демагогом - криминалцем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

09.01.2016 22:20

Зато се и крије иза ПАТРИОТИЗМА...лажног...продао би нас к'о ништа, трепнуо не би.

Name

Брод

10.01.2016 11:39

"БРАНИТИ" РС до задње марке.

Name

Милос

09.01.2016 13:28

Сва прослава претворена у лик и дјло Милорада Додка и његову припрему одбране за поцињени криминал! Српска је била и бице а Миле це тамо гдје му је мјесто,у затвор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

09.01.2016 13:29

Зивјела Република Српска,али без Милорада Додика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ

09.01.2016 13:30

А СТО НЕ РАТОВА ЗА ЊУ-ВРАТИ СТО СИ ПОКРО,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

09.01.2016 13:31

Нек нам је жив и здрав наш председник још пуно пуно година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српска напредна странка (РС)

09.01.2016 13:42

Желимо му дуг живот и доживотну робију!

Name

маја 9.1.2016

09.01.2016 13:48

Е мој цццц његов син је добио три милиона марака и однио у аустриу а ти немас посла и од маме тразис 3 км и милин си подрепак

Name

Жељко

09.01.2016 13:54

Миле царе штампај нам паре!

Name

ПЕТАР

09.01.2016 13:34

ЖИВЈЕЛА РЕПУБЛИКА СРПСКА. ЖИВИО ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ

09.01.2016 13:51

МОЈ ОТАЦ И ДВА СТРИЦА ПОГИНУСЕ ЗА Р.С,А ГДЕ БИ МИЛЕ ИДИОТЕ

Name

Ре борац

09.01.2016 15:02

Како ти преживи?

Name

Коштирац

09.01.2016 13:34

Желим ти Миле да останеш што дуже на власти ти си тај што нас водиш по правом путу у дужничко робство

ОДГОВОРИТЕ
Name

фуј

09.01.2016 13:35

Ово што ради Милокрад, одавно је дегутатно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко

09.01.2016 13:43

А љубав према новцу још јачим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

09.01.2016 13:48

Марс стоко!каква је то зивот кад је боље било у рату него у задњих неколико година!!!!!!!!???????

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

10.01.2016 10:40

Срећан ти рођендан Републико Српска!

Name

борац

09.01.2016 13:55

Поздрав са прве линије, не моземо издзати колико ови из федерације јурисају, све у таласима нападају, али среца па нас и насег предједника брани овај хеликоптер сто надлеце бањалуку цијели дан, одавно би пали да није њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојса

09.01.2016 14:06

9 ЈАНУАР ЈЕ ВЕЛИКИ ДАН ЗА МЕНЕ И МОЈУ ПОРОДИЦУ -ЈЕР ЈЕ ТО ДАН КАД СМО ПРЕЗИВЈЕЛИ - ИНАЦЕ НЕ ВОЛИМ ДА ПРИЦАМ О ПРОСЛОСТИ АЛИ ОВАКО МОРАМ ..ОПРОСТИО САМ АЛИ ЗАБОРАВИТИ НЕЦУ И НЕ МОГУ..СВАКОМЕ ОД НАС РАТ ЈЕ ДОЊЕО ЗЛА И МУКЕ БЕЗ ОБЗИРА КОЈОЈ ВЈЕРИ ИЛИ НАЦИЈИ ПРИПАДАЛИ,,,МОЈА БАКА ЈЕ МУСЛИМАНКА, МАЈКА СРПКИЊА А ТАТА ХРВАТ НА ДАН СТВАРАЊА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ МОЈА КУЦА У БАЊА ЛУЦИ НАСЕЉЕ БУДЗАК УЛИЦА ХУСИНСКИХ РУДАРА БРОЈ КУЦЕ 24 ЈЕ НЕКОЛИКО ПУТА НАПАДНУТА ИЗ ВАТРЕНОГ ОРУЗЈА НАПАЛИ СУ НАС ПРВЕ КОМСИЈЕ ПОЗБАТИХ ИМЕНА И ПРЕЗИМЕНА,, ЈА САМ ИМАО СВЕГА 10 ГОДИНА ИСПАЉЕНО ЈЕ 25 МЕТАКА ИЗ АУТОМАТСКЕ ПУСКЕ НА МОЈУ СОБУ И 4 МЕТКА ИЗ ПИСТОЉА НА КУХИЊУ У ИСТОЈ НОЦИ,, МАЈКУ СУ МИ ТРУДНУ ТУКЛИ ,,КАД СМО НАПУСТИЛИ КУЦУ ОНДА СУ НАС ОПЉАЦКАЛИ ,,МОЈ БРАТ КОЈИ ЈЕ СРБИН И ПРАВОСЛАВАЦ ЈЕ РОДЈЕН СА 8 МЈЕСЕЦИ ЈЕР МАЈКА УМАЛО ДА ГА ПОБАЦИ ЗБОГ СТРАХА И СТРЕСА КОЈЕГ ЈЕ ДОЗИВЈЕЛА. ЈА И МОЈА ПОРОДИЦА СМО НА КРАЈУ ДОБРО ПРОСЛИ ЈЕР СМО ПРЕЗИВЈЕЛИ МНОГИ НИСУ ПРЕЗИВЈЕЛИ,, МНОГИ СРБИ СУ ПОБИЈЕНИ И ПРОТЈЕРАНИ У АКЦИЈАМА ОЛУЈЕ И БЉЕСКА У ХРАВТСКОЈ МНОГИ МУСЛИМАНИ СУ ПОБИЈЕНИ И ПРОТЈЕРАНИ ИЗ БАЊА ЛУКЕ ЛОГОР ОМАРСКА МАЊАЦА МНОГИ ХРВАТИ СУ ПОБИЈЕНИ НА МНОГИМ ЛОКАЦИЈАМА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ РАТ ЈЕ ПРОСАО ЗИВИМО У НЕКОМ МИРУ ДА ЛИ ЈЕ МИР КАД НАРОД НЕМА СТА ДА ЈЕДЕ И НЕМА ПОСЛА АЛИ БИТНО ЈЕ ДА СЕ СЛКАВИ ДАН БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ИЛИ ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ДАНАСЊИ ДАН ЈА СЛАВИМ И МОЛИМ СЕ ЗА СВЕ ЗРТВЕ КОЈИ СУ ПОГИНУЛИ БЕЗ ОБЗИРА ДАЛИ ТО БИЛИ СРБИ ХРВАТИ ИЛИ МУСЛИМАНИ НЕ ПОСТОЈЕ 3 БОГА ,БОГ АКО ПОСТОЈИ МОЗЕ БИТИ САМО ЈЕДАН СВИ СМО ЉУДИ ОД КРВИ И МЕСА РАДЈАМО СЕ ЗИВИМО И УМИРЕМО ПОДЈЕЛИЛИ СУ НАС ДА БИ МОГЛИ ЛАКСЕ СА НАМА ДА УПРАВЉАЈУ ДА ПРАВЕ РАТОВЕ ,,ЈА КАЗЕМ БОГ ДРУГИ КАЗУ АЛЛАХ А ТО ЈЕ ИСТО КАД ПРЕВЕДЕМО ... ЗЛО СЕ НЕВРАЦА ЗЛОМ ,,ПРЕ НЕГО СТО КАЗЕТЕ ДА СТЕ СРБИН ХРВАТ ИЛИ МУСЛИМАН НЕ ЗАБОРАВИТЕ ЈЕДНУ СТВАР ДА КАЗЕТЕ У СЕБИ ДА СТЕ ЦИВЈЕК АЛИ ИЗГЛЕДА ДА ЈЕ ДАНАС НАЈ ТЕЗЕ БИТИ ЦОВЈЕК,ПОЗДРАВ СВИМ ДОБРИМ ЉУДИМА ОНИМА КОЈИ НЕ МРЗЕ НЕКОГА ЗБОГ ЊЕГОВЕ ВЈЕРЕ,НАЦИЈЕ,БОЈЕ КОЗЕ,ПОЛИТИЦКОГА ОПРЕДЕЉЕЊА ИЛИ СЕXУАЛНОГ ОПРЕДЕЉЕЊА ЦОВЈЕК СЕ МЈЕРИ ПО ОНОМЕ КОЛИКО ЈЕ ДОБАР КАО ЦОВЈЕК КОЛИКО ЈЕ СКОЛОВАН КОЛИКО ЈЕ УСПЈЕСАН У ЗИВОТУ КОЛИКО ЈЕ ХУМАН А НЕ КОЈЕ ВЈЕРЕ ИЛИ НАЦИЈЕ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојша

09.01.2016 14:40

Небојша, имењаче мој, у потпуности си у праву, људскост извире из тебе. На жалост, данас је гласа разума веома мало, тако да ми у ствари нисмо ни макли из 90-тих година.

Name

е

09.01.2016 14:42

МОЈ НЕБОЈСА ,СВЕ ЈЕ ТО ТАКО И МНОГИ МИСЛЕ КАО МИ ; АЛ СТА ВРИЈЕДИ КАД МАЊИНА ИМА И ВЛАСТ И ПАРЕ ,А МИ МОЗЕМО ЛИЈЕПО ДА ЦЕКАМО МАЈСКУ ТРАВУ !

Name

Диоген

09.01.2016 21:33

Ја сам још за вријеме старе ере тражио човјека на тргу препуном људи и то са фењером у по бијела дана и још увијек га нисам нашао.

Name

сунцана херцеговина

09.01.2016 14:07

Одлуке Уставног суда су по Америма обавезујуце само и искљуциво за Србе а остали могу да газе све сто им падне на памет: Амбасада Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини апеловала је на власти у РС-у да направе одговарајуће измјене да би будуће прославе Дана РС биле у складу са захтјевом Уставног суда БиХ који је оцијенио неуставним дио Закона о празницима Републике Српске, те наложио Народној скупштини тог бх. ентитет да измијени спорне одредбе. - хттп://мојахерцеговина.цом/амбасада-сад-а-о-обиљезавању-дана-рс/

ОДГОВОРИТЕ
Name

сто

09.01.2016 14:29

Близу сто одлука Уставног суда није испостовано а они нама пријете да ако не постујемо ову одлуку да це нам бомбе сасути.Сасуце они постовали ми или не .....увјек они надју неки разлог да нам забију прст у око. Доста сагињања главе.Да су Немањици,Тито и Срби у БХ сагињали главу нити би Срби дрзаву имали, нити би Хитлер био поразен и убијен, нити би Срби имали РС. Не смијемо бити посрани србијанци.Радје цу умрјети него бити издајник устаски србијански. И ако будемо исли у Референдум мозе само за Независну РС а никад са србијанцима.Кад ратујемо да знамо за ста ратујемо...доста смо ратовали за ентитете. И јос несто нисам Додиковац али кад сам видо данас насу Зељку како нормално изгледа и како је нормално убуцена у односу на оне србијанске фуфе и дрољетине које на себи имају неколико хиљада евра док србијанци имају најнизи просјек плата у цјелом региону,низи цак и од сиптара бас ми је несто први пут у зивоту та Зељка била драга. РС срецан ти родјендан! На многаја љета РС и њеном храбром и цеститом народу!

Name

нн

09.01.2016 14:23

Гледај министара у Влади, уновчили се,сваког калибра. До подне мрзе себе а од подне читав свијет. Можда воле РС!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЛИЈА

09.01.2016 14:38

КОЛИКО ДЗАБАЛАБАРОСА НА ЈЕДНОМ МЈЕСТУ ЊИМА ОД ПОНЕДЈЕЉКА НЕЦЕ ИСКЉУЦИВАТИ СТРУЈУ А НАМА ОБИЦНИМ СМРТНИЦИМА У БАЊАЛУЦИ ВЕЦ НАЈАВЉЕНО И СТА РЕЦИ ОСИМ НЕДО БОГ ОВО НИКОМЕ СТА СМО ДОЦЕКАЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

10.01.2016 18:55

Илија сваки народ слави дан дрзавности коју има,па тако треба и народ РС.Ти си вјероватно заборавио еуфорију муслимана и Хрвата,кад су одрзали референдум о отцијепу од југославије.Онда су се Срби сцуцурили и посматрали заставе љиљане и саховнице.Зато сад нека и они мало гледају из цоска,како Срби знају славити.Мислим да би сви градјани који зиве на тлу РС,требали заједно славити тај дан, имају иста права као и Срби.

Name

некад Илија сад Алија

10.01.2016 23:30

Он се некад звао Илија сад је Алија и не насједајте на муслиманске коментаре.

Name

БИХ

09.01.2016 14:39

А Босна и Херцеговина, светог Саве дедовина? Милораде, омрзнуо си Србима у БиХ пола државе и кад-тад ћеш одговарати за тај хендикеп који си им наметнуо! Срећна слава свима који данас славе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре бих

09.01.2016 15:05

Ваљда дан Републике Српске... Ми смо секуларно друштво...да нам се бакир не наљути.

Name

Република Српска

09.01.2016 15:06

Живјела Република Српска. Јадно је и жалосно да и у тренутку кад обиљежавамо Дан Републике Српске и њену крсну славу, појединци користе коментаре за политичке обрачуне, и не виде да нам је јединство потребније више него икад. Посебно је жалосно да се скрнави институција Предсједника РС, ма ко он био. Нити је мјесто, нити вријеме да се данас пише на такав начин. Наравно ово је усмјерено према Србима који не поштују своју Републику Српску. Кад одбранимо Републику, биће времена да свако одговара пред судовима, ако је за нешто крив. Зато браћо Срби и сестре Српкиње, као и сви други који поштују право српског народа да буде свој на своме, ујединимо се у тежњи да је очувамо. Живјела Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не насједај

09.01.2016 15:44

То балије долазе код нас да нас провоцирају.Боље нека гледају ста Бакир има и колико краде,како им Турци силују дјецу по сколама,ста су све покрали Силајдзиц,Ганиц,Радонциц,затим разноразни сиптари и сандзаклије,Арапи, и ко све не јер су им је Бакир и СДА продали све сто се могло продати.....прво их је Алија подметнуо да гину а онда их је Бакир опљацкао и продао а они јадни ниста од тога не висе јер су толико примитивни и глупи да им нема помоци.

Name

борац

09.01.2016 15:16

Свуда се слави дан РС али на необицан нацин СНСД за себе и бају СДС посебно борацка посебно и то је РС бар тако је у Теслицу а мислим и у другим мјестима писите кометатори како је код вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

09.01.2016 15:19

Што су се расписали ови федералци. Срећан Дан Републике,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја мислим

09.01.2016 15:19

Како те није срамота ту стајати дезертеру .а камоли јос и муцати у име РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слабо мислиш...

09.01.2016 15:45

...распитај се мало ко је био дезертер.Ни ја не готивим Бају,али лупаш...ниси ти ни видео рата...

Name

закон

09.01.2016 15:45

Зивјела Yугославиа

ОДГОВОРИТЕ
Name

светозаррите

09.01.2016 16:20

Срецан ти родјендан републико српска,нама јест зао ко нас предстаља и води толико се и види докле смо стигли,лако је србовати пуним дзеповима и дицити се,окрени мало прецеднице главу на нас народ пола нас од бједе и не мозе прославити данасњи дан, да си је бранио ниси, бранис је сад за свој лицни интерес!

ОДГОВОРИТЕ
Name

др неле други тарабиц

09.01.2016 17:32

Данас је Дан Републике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

09.01.2016 22:27

Фино си нам говорио да је Дан републике али ти нико није вјеровао. :) Срецна Српска Република свим градјанима и борцима РС,свим мајкама палих бораца,свим РВИ,свим официрима и ген Младицу који је организовао одбрану и његовој породици која је подњела велике зртве са цјелим српским народом. Нека нам је вјецна РС и да постанемо у сваком смислу лидер на Балкану.

Name

Бањалука

09.01.2016 18:25

Зивио Миле!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук Карађић

09.01.2016 22:07

'Не кажи све што знаш, Не чини све што можеш, Не вјеруј све што чујеш, Не дај све што имаш, Не пожели све што немаш.' Шта мислите, како Миле и братија из Милића варе ову материју, ђа приватно, ђа пословно?

Name

Јован Дивјак

09.01.2016 21:26

Стета

ОДГОВОРИТЕ
Name

хот спот

10.01.2016 00:36

Миле, то што ти ваљаш овим будалама, СИПУ не интересује!

ОДГОВОРИТЕ
Name

б.лука

10.01.2016 10:49

Засто не зивис од те љубави према Српској,и од преседницке плате.Него си са својом кликом покрао све сто се могло од њиве до фабрике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

10.01.2016 11:03

Лијепо је видјети како носите босанска документа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опа

10.01.2016 20:22

Наметнуто. Драго ти што је силом са стране наметнуто?

Name

Неупоредиво

10.01.2016 11:29

Лоши коментари према Милораду Додику (особи, а не институцији РС)никако се не односе на РС, већ искуључиво Милорада Додика. Поштено речено, Додик је вјешт политичар, па ваљда га је запад и изабрао као способног који може уништити српски народ (да не кажем свој јер нисам сигуран да је Додик Србин). Ово све са Уставним судом и појачаним слављем Дана РС, плод је и препорука Додикових савјетника, како би у овој години привукао сто више наивних гласача да пођу за њим, јер он је спасилац РС. Не знају наивци да је он већ при крају рушења РС, али му треба још мало. Живјела и опстала Република Српска, али само без овог рушитеља.

ОДГОВОРИТЕ