Више не уједа, сада провоцира!

Луис Суарез накнадно је кажњен са два меча неиграња у Купу краља због инцидента након утакмице осмине финала против Еспањола.

Фудбал 09.01.2016 | 16:00
Више не уједа, сада провоцира!

Луис Суарез у великој мери се смирио откако са успехом игра за Барселону, али његова луцкаста природа ипак с времена на време мора да избије на површину.

Уругвајац је суспендован због провоцирања противничких играча после куп утакмице Барселона - Еспањол (4:1), због чега неће имати право наступа у реванш мечу осмине финала, као и у првом мечу четвртфинала Купа краља, ако се његов тим пласира у даље такмичење.

Казна је изречена на основу извештаја главног судије, који је навео да је Суарез у тунелу који води ка свлачионицама чекао фудбалере Еспањола и вербално их понижавао, реченицама у стилу "Колико трофеја си освојио", "Ви сте безвредни" и тако даље.

Барселона је одмах најавила жалбу, одбацивши тврдње да је Суарез вређао фудбалере градског ривала, који су неколико дана раније у првенственом окршају успели да изборе нерешен резултат (0:0) са шпанским и европским прваком.

Суарез, који је ове сезоне дао 26 голова на 27 утакмица у свим такмичењима, био је актер бројних озбиљних инцидената, играјући за Ајакс, Ливерпул и репрезентацију Уругваја.

Надлежни органи кажњавали су га због вређања Патриса Евре на расној основи, као и због уједања Отмана Бакала, Бранислава Ивановића и Ђорђа Кјелинија.

Коментари / 0

Оставите коментар