Марковић: Идемо по бараж прије задње утакмице!

"Не волим математику и идемо да ријешимо бараж прије задње утакмице, а то значи већ у гостима код Словачке", поручио је Драган Марковић, селектор рукометне репрезентације БиХ.

Остали спортови 09.01.2016 | 13:00
Марковић: Идемо по бараж прије задње утакмице!

"Потребна нам је подршка навијача у вечерашњој утакмици против Косова. Ријеч је о репрезентацији о којој говорим са великим респектом, али против које идемо на још једну побједу без имало страха", рекао је Драган Марковић, селектор бх. рукометне репрезентације.

Након побједе (33:29) против Косова у Ђаковици и ремија (18:18) Литваније и Словачке у Каунасу бх. рукометаши остали су усамљени на врху табеле групе 1 квалификација за Свјетско првенство 2017. у Француској.

"Косово нас је лијепо угостило у Ђаковици. Играли су одлично, а посебно у другом полувремену. Било је превише голова у тој утакмици, а противничка екипа није се предавала до посљедњег тренутка. Иначе, Словачка нам је највећи конкурент у групи, јер имају доста играча из њемачке Бундеслиге. Међутим, побиједили смо их у Тузли у новембру прошле године. Они су тада играли одлично, а ми фантастично. Литванија је такође незгодна екипа, која има главу и реп. Не волим математику и идемо да ријешимо бараж прије задње утакмице, а то значи већ у гостима код Словачке", казао је Марковић.

Према селекторовој процјени, иако због повреде не може рачунати на Владимира Врањеша, пивота Пик Сегеда, репрезентативци ће се борити за побједу, како против Косова у Тузли, тако и против Словачке у Хлоховецу.

"Врањеш нам неће моћи помоћи, али не волим плакати ни за једним играчем. Нема алибија ни пуно приче. Без Врањеша или било кога другог се мора и може", поручио је Марковић.

Дејан Малиновић, бх. репрезентативац из редова француског Кретеја увјерен је да ће он и саиграчи дати све од себе, како би оправдали улогу фаворита у групи.

"Не смијемо допустити пад у игри. То нам се догађало у Ђаковици, али нас није скупо коштало. Против јачих противника такве црне периоде морамо свести на минимум", рекао је Малиновић.

Утакмица четвртог кола групе 1 квалификација за СП између БиХ и Косова играће се вечерас у тузланском "Мејдану" од у 20:15 часова.

Након три кола, на табели групе 1 БиХ води са пет, слиједе је Литванија са четири и Словачка са три, док је Косово посљедње без бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар