ЕЛ - Калинић: Ми Срби и '’лажни'’ Срби знамо шта нас чека!

Кошаркаш Фенербахчеа Никола Калинић рекао је да његови саиграчи и он врло добро знају каква атмосфера их чека у дуелу са Црвеном звездом.

Кошарка 08.01.2016 | 18:00
ЕЛ - Калинић: Ми Срби и '’лажни'’ Срби знамо шта нас чека!

’Црвено-бели’ и истанбулски клуб су се већ два пута састали у групној фази Евролиге, али се дуел другог кола Топ16 фази игра у хали „Пионир“ од 20 часова.

„Многи од нас су играли у оваквој атмосфери, почевши од нас Срба, до ’лажних’ Срба – Пере и Јана. Ми смо играли у Пиониру, многи и нису, али знају шта их чека. То че нам донекле олакшати утакмицу“, рекао је Калинић, „Очекујем занимљиву утакмиву, састају се две квалитетне екипе, амбијент ће бити феноменалан. Видели смо на претходним мечевима и прошле сезоне какав ’делије’ могу да направе. Једва чекам меч, па нека бољи победи“.

Калинић је истакао да се тим Звезде много променио од последњег сусрета два тима и да порази ’црвено-белих’ у последње две утакмице не смеју да заварају изабранике Жељка Обрадовића.

„Без обзира на последња два пораза, до којих је дошло јер нису имали среће, поправили су форму, боље играју. Појачања која су довели су показала квалитет, биће нам теже, али без обзира на то, и ми смо почели да се уигравамо, све смо бољи“. Ако одиграмо са пуном концентрацијом, мислим да смо искуснија и квалитетнија екипа, али то треба показати на терену“, истакао је Калинић.

Обрадовић је истакао да је задовољан што вољом жреба његов тим гостује у Београду баш за Божић, али је нагласио да Фенербахче очекује тешка утакмица.

„Посебно овде у Пиониру нас чека тешка утакмица. Имам добар осећај у Пиониру, овде сам провео много година, исто као неколицина мојих играча, који воле да играју овде. Мислим да за играче нема лепшег осећаја од играња у атмосфери каква нас чека, коју праве навијачи Црвене звезде. Сигурно је сан сваког спортисте да игра пред пуном двораном, иако ће навијачи Звезде бодрити свој тим“, нагласио је Обрадовић.

Српски стручњак истиче да је тим Звезде напредовао последњих месеци и да по његовом мишљењу игра добру кошарку.

„Звезда је почела изванредно Топ16 фазу у дуелу са Ефесом, имају двојицу нових играча – Мицића и Кинзија, који могу много да помогну екипи. Одгледали смо њихове дуеле са Ефесом и Цедевитом и имамо слику како Звезда сада изгледа у односу на то каква је била раније.
Тим који се мењао током сезоне, напредовао, уз све проблеме које је имао и игра добру кошарку“, рекао је Обрадовић.

Кошаркаши Црвене звезде су у првом колу Топ16 фазе поражени на гостовању Анадолу Ефесу са 85:84, док је Фенербахче на свом терену био сигуран у дуелу са Локомотивом Кубањ са 87:70.

Коментари / 0

Оставите коментар