Видовићи обрадовали Ковачиће за Божић

Петочлана породица Милана Ковачића из Кукуља, која је избјегла из Хрватске, упркос тешком социјалном стању, најрадоснији православни празник рођење Христово - Божић слави према свим српским обичајима, у радости и весељу. За то су се потрудили хуманисти, браћа Радојица и Љубомир Видовић из истог села, који су овој породици поклонили божићну печеницу, пакетиће за дјецу и све кућне потрепштине које су неопходне за ову светковину.

Република Српска 08.01.2016 | 15:40
Видовићи обрадовали Ковачиће за Божић

Милан Ковачић са супругом Весном, кћерком Александром и унукама Матрином и Марином живи у заједничком домаћинству у трошној кућици, без сигурних прихода. Преживљавају од Миланове и Веснине дневнице, које повремено зараде и тако крпе крај с крајем.

Александрин супруг изгубио је живот несретним случајем радећи у шуми прије пет година, а кћерке похађају први, односно други разред основне школе.

„Веома смо се обрадовали овој помоћи, а посебно кћерке, па се неизмјерно захваљујемо Радојици и Љубомиру, јер су нам омогућили да безбрижно дочекамо и прославимо Божић“ , каже Александра и додаје да ови хумани људи већ трећу годину доносе радост у њихову кућу.

Радојица Видовић, који је и одборник у Скупштини општине Србац, каже да његова породица већ петнаест година помаже социјално угроженим лицима, нарочито током празника.

„Лијеп је осјећај када можете, нарочито за празнике, обрадовати оне који живе тешко, а нису криви што су у немаштини и без новца за нормалан живот“, каже Радојица, који је познат и по покретању бројних хуманитарних акција и акција за изградњу комуналне инфраструктуре у родним Кукуљама. Видовић је и узоран пољопривредник и домаћин, због чега је веома цијењен не само у ово млијевчанском селу, већ и цијелој србачкој општини.

С. К.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

црис

08.01.2016 15:11

Видовици свака вам цаст,мало нас би се сјетило људи којима је теско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НикЦола

08.01.2016 17:17

Видовици, Љубомир и Радојица донијели радост у куцу Ковацица.Тако то раде хумани људи и браца. Обрадовали сте и нас кад смо цули за Васу хуманост...