Сексуални напади и у Швајцарској и Финској

Након што је откривено да је у Њемачкој у новогодишњој ноћи дошло до више сексуалних напада, силовања и пљачкања жена у неколико већих градова, при чему су починиоци углавном били арапског или сјеверноафричког поријекла, у четвртак су се огласиле Швајцарска и Финска рекавши да се то догодило и у њиховим земљама.

Свијет 08.01.2016 | 09:40
Сексуални напади и у Швајцарској и Финској

Неколико жена је наводно опљачкано и сексуално злостављано у Цириху током новогодишње ноћи, саопштила је швајцарска полиција истичући да метод напада наликује оном у Њемачкој.

Шест жена пријавило је да их је окружило "неколико тамнопутих мушкараца" који су их опљачкали и и злостављали, навела је полиција, додајући да је то неуобичајно висок број за Швајцарску.

Портпарол полциије у Цириху Марко Кортеси рекао је за АФП да су ти напади "помало слични" онима у Њемачкој, додајући да је обим напада тешко поредити.

Финска полиција је, такође, пријавила данас неуобичајно висок број сексуалних напада у Хелсинкију за дочек Нове године и истакла да је добила дојаву о плановима тражилаца азила да сексуално злостављају жене.

"Није било овакве врсте злостављана током прошлог дочека Нове године или других сличних прилика. Ово је потпуно нови феномен у Хелсинкију", рекао је замјеник шефа полиције у Хелсинкију Илка Коскимаки за АФП.

Безбједносне службе, које су чувале град током новогодишње ноћи, рекле су полицији да је било "распрострањеног сексуалног узнемиравања" на централном тргу гдје се око 20.000 људи окупило како би прославили Нову годину.

Три сексуална напада наводно су се догодила на главној жељезничкој станици у Хелсинкију током новогодишње ноћи где се окупило око 1.000 тражилаца азила, већином из Ирака.

"Полиција је примила информације о та три случаја сексуалног напада, од којих су два заведена као жалбе", наводи се у саопштењу хелсиншке полиције.

Коскимаки је додао да су осумњичена лица тражиоци азила.

"Троје је ухваћено и одведено у притвор", навео је он.

Око 90 жена пријавило је да су их у ноћи између 31. децембра и 1. јануара у близини главне железничке станице у Келну опљачкали, претили и сексуално их малтретирали младићи, углавном под утицајем алкохола.

Шеф полиције у Келну је изјавио да су починиоци били "арапског или сјеверноафричког поријекла", што је подстакло десничарске организације да критикују владу у Берлину због тога што отворених руку прихвата избеглице.

Полиција наводи да је до инцидента током новогодишње ноћи дошло кад се око 1.000 мушкараца подијелило у групице док су полицајци евакуисали трг у близини жељезничке станице како би спријечили бацање пиротехничких средстава са висине у масу људи.

НН

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

КРСТАШ

08.01.2016 09:19

Нека и даље увозе ислам проклети,биће боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тито

08.01.2016 11:07

Пада наталитет у европи,видите амери и запад русе земље блиског истока и протјерују у европу осамдесет посто легцних мускараца да повецају наталитет у еврпои.

Name

Круно

08.01.2016 11:14

Није ваљда да је ЕУ толико луда?Шта ће у ЕУ ти људи?

Name

Бумбар

08.01.2016 14:27

Ниједна вјера на овом свијету није проклета,постоје само проклети људи који вриједзају,а један од њих си ти и...те

Name

Мд

08.01.2016 11:10

Само напријед и треба да раде тако јер то су њихови борци за слободу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

08.01.2016 13:00

Па мора доци до срања кад су европске курве дигле цијену преко ноци.А нису консултовали синдикат и раднике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

08.01.2016 19:09

Свако ко злоупотреби гостопримство домацина,треба протерати и отерати до Дјавола! Немацка и остале земље их примиле,обукле,нахраниле,окупале, излециле а они се на тај нацин одузују.Само у авион и вратити тамо одакле су досли,нека их једу буве и нека јуре камиле.

ОДГОВОРИТЕ