Бх. држављанин пријетио аустријској породици

Специјалци из аустријске јединице "Кобра" ухапсили су 27-годишњег држављанина БиХ, који је непосредно прије новогодишњих празника уцјењивао једну аустријску породицу из околине Салцбурга.

Свијет 07.01.2016 | 21:31
Бх. држављанин пријетио аустријској породици

Наиме, ријеч је о предузетничкој породици која је у поштанском сандучету нашла пријетеће писмо у којем је стајало да ће бити "друштвено и економски уништени" ако, заузврат, не исплате 50.000 евра.

Све се то дешавало 30. децембра, а ова породица је одлучила да цијели случај пријави полицији. На крају је полиција направила сачекушу за уцјењивача. Наиме, полиција је поставила коверту у канту за смеће у близини једне стамбене зграде, како је уцјењивач и навео у писму. Примопредаја је требало да се одигра 4. јануара, у вечерњим сатима. Он се заиста појавио у договорено вријеме, претварајући се да џогира, а затим је покушао да узме плијен.

Полиција је одмах реаговала и ухапсила га. На саслушању је признао да је он тај који је оставио писмо, а као мотив је навео новац, који му је био потребан. Тренутно се налази у затвору Пух-Урстеин.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар