Мојес се поново нуди Јунајтеду?!

Од када је практично отеран из Манчестера, Дејвид Мојес није много коментарисао потезе управе, али је гостујући на ББЦ отворио душу.

Фудбал 09.01.2016 | 18:40
Мојес се поново нуди Јунајтеду?!

Одлука Сер Алекса Фергусона да га на клупи Манчестер јунајтеда наследи његов сународник Дејвид Мојес није се показала као добра, али да ли му је у овом клубу дато довољно времена?

О томе се највише полемише због фудбала који игра Јунајтед под Лујом ван Галом. Досадан, незанимљив фудбал, са баснословном плаћеним играчима, није ништа бољи од оног који су играли "ђаволи" за време Дејвида Мојеса. То потврђује и статистика...

Упркос томе Ван Гал - не мрда.

Мојес је после лошег искуства са Манчестер јунајтед отишао у Шпанију где се лоше снашао у Реал Сосиједаду, па је ове јесени остао без посла. Гостујући на ББЦ, говорио је о свом ангажману у Јунајтеду и будућности...

"Да ли бих поново прихватио понуду Јунајтеда? Да, наравно да бих то урадио. Постоји веома мали број менаџера којима није сан да воде Манчестер јунајтед", почео је Мојес.

Отказ је дошао у априлу...

"Ништа не бих урадио другачије. Једино бих нешто променио да сам знао да ћу у клубу бити 10 месеци, а не шест година", казао је Мојес.

Елиминисан је у четвртфиналу Лиге шампиона од Бајерна, поражен је у полуфиналу Лига Купа од Сандерленда, у трећој рунди ФА Купа од Свонсија, а у осам сусрета са Ливерпулом, Челсијем, Манчестер ситијем и Арсеналом освојио је само пет бодова.

"Ја сам мислио да је то клуб који 'пази' на свог менаџера, чак и када има проблема, чак и када не иде све сјајно. Потребно је време да би се изгладиле неке ствари, а у Јунајтеду сам све време био под том илузијом... Имао сам сјајне играче који су освојили титулу под Сер Алексом, али је било потребно време да се они и ја уклопимо, то није могло да се уради за 10 месеци."

Коментари / 0

Оставите коментар