Доха: Ђоковић преко незгодног Мајера до полуфинала!

Кажу да "какав ти је Божић, таква ће ти бити цела година", а Новак Ђоковић је 7. јануара 2016. изборио пласман у полуфинале турнира у Дохи. Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале турнира у Дохи победом над Леонардом Мајером са 6:3, 7:5.

Тенис 07.01.2016 | 20:15
Доха: Ђоковић преко незгодног Мајера до полуфинала!

Он ће у наредној рунди играти са победником дуела Томаш Бердих - Кајл Едмунд.

Двојица тенисера до сада су одиграла само један међусобни меч – Новак је пре две године на Аустралијан опену славио са 6:0, 6:4, 6:4.

Ток меча

Судијско подбацивање добио је Аргентинац који је одлучио да прво сервира. Снажно је погађао почетне ударце и без проблема добио прва четири поена. У истом ритму наставио је и на сервис Ђоковића – ударао је из све снаге, направио серију 8:1 у поенима за први брејк.

Међутим, већ у следећем гему први сервис потпуно је стао – Новак није морао да ради ништа специјално, па је после дупле грешке вратио брејк за 1:2.

И у свом другом сервис гему Србин је имао проблема. Није успевао да пронађе ритам код удараца, а после нове грешке Мајер је имао још једну брејк прилику, али је Ђоковић спасао. Убрзо је изједначио и одмах кренуо са нападима на сервис ривала.

Аргентинцу није улазио почетни ударац, а Новак га је развлачио са једне на другу страну. Изнудио је грешку при резултату 15:30, да би потом сачекао још једну за нови брејк и вођство од 3:2.

Први играч планете све је боље читао и прве сервисе ривала. Међутим, то му није донело нови брејк, иако је имао 15:30. Међутим, није имао проблема да осваја своје гемове јер је у сваком важном тренутку погађао добар сервис.

После нешто мање од 40 минута игре Мајер је имао гем лопту за 5:4, погодио је сјајан први сервис, али је уследио нестваран ритерн винер за изједначење. Нови директан поен другим ударцем, па бекхенд паралела и Ђоковић је повео у сетовима – 6:3.

Мајер је одлично отворио други сет, одмах направио брејк и брзо повео са 2:0, а у томе му је Ђоковић олакшао својим грешкама. Српски тенисер је имао проблема са освајањем поена после другог серивса, али преокретом успева да освоји први гем у другом сету. Новак у наставку није успевао да успостави свој ритам, па је ривал успешно чувао брејк предности.

Тако је било све до седмог гема који Србин добија без изгубљеног поена, чинило се да ће успети да одузме сервис, али Мајер му прави доста проблема и стиже до 5:3. Српски тенисер успева да остане у сету и брејком без изгубљеног поена поравнава на 5:5. Мајер је одиграо најлошији гем у досадашњем току меча. У истом расположењу настављен је меч, то одговара Ђоковићу који преокреће на 6:5.

Мајер је добим сервисом покушавао да остане у мечу, али се Ђоковић успешно бранио и стигао до победе - 7:5.

Коментари / 0

Оставите коментар