Тужилаштво одбацило оптужбу против Козбија

Тужилаштво Лос Анђелеса одбацило је оптужницу против комичара Била Козбија за сексуално злостављање две тинејџерке 1965. и 2008. године, наводећи као разлог застарелост случаја и недостатак доказа.

Забава 07.01.2016 | 20:00
Тужилаштво одбацило оптужбу против Козбија

Тужилаштво Лос Анђелеса одбацило је оптужницу против комичара Била Козбија за сексуално злостављање две тинејџерке 1965. и 2008. године, наводећи као разлог застарелост случаја и недостатак доказа, преноси АП.



Одлука је донета само недељу дана након што је Козби (78) оптужен да је 2004. дрогирао и сексуално злостављао жену у свом дому близу Филаделфије, што је први кривични поступак покренут против њега у низу оптужби, које су уништили Козбијев добар имиџ "америчког тате".

Козбијеви адвокати су одбацили те оптужбе као неосноване и изјавили да очекују да глумац буде ослобођен кривице.

"Задовољни смо што је тужилаштво Лос Анђелеса у потпуности и правично сагледало све чињенице и доказе и што су дошли до правог закључка одбацивши све оптужбе против господина Козбија", изјавила је адвокат Моника Присли.

Десетине жена оптужило је Козбија за сексуално зластављање и покушај злостављања током претходне четири деценије.

Тужилаштво Лос Анђелеса истраживало је наводе жене која тврди да је 1965. када је имала 17 година, Козби одвео у џез клуб, платио јој пиће, а затим је одвео свом дому где је присилио на сексуални однос.

Оптужбе су такође одбачене и у случају жене која је тврдила да је са 18 година (2008) присуствовала забави у Плејбој вили, где јој је Козби дао пиће, након чега јој је позлило.

Козби је затим, како је навела, одвео у собу да легне, где се онесвестила, а када се пробудила била је гола.

Козбијев адвокат одбацио је оптужбе уз образложење да глумац није био у то време у Лос Анђелесу.

Глумац је раније ослобођен и оптужбе да је седамдесетих злостављао у Плејбој вили тада петнаестогодишњу Џуди Хат, у вези са чим је саслушан у октобру.

Козби ће у вези нових оптужби бити саслушан на рочишту заказаном за следећи месец.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар