Бишевац: Требала ми је промјена! Звезда ме није звала!

Српски фудбалер Милан Бишевац истакао је за Б92 задовољство доласком у Лацио рекавши да му је била потребна промена после десет година у Француској.

Фудбал 09.01.2016 | 14:40
Бишевац: Требала ми је промјена! Звезда ме није звала!

Бишевац је за Бадњи дан потписао уговор са римским клубом на годину и по дана уз могућност продужења сарадње на још једну сезону.

"Десет година сам провео у Француској, тамо сам постао играч, много ми је тога Француска дала, али требала ми је промена. Волим велике изазове и утакмице, још само да почнем да играм", рекао је Бишевац за Б92.

Он је ове сезоне одиграо само осам утакмица за Олимпик из Лиона након што је постало јасно да неће продужити уговор који му је истицао на лето.

"Добио сам пре три-четири месеца понудио Лиона, нисам хтео да је продужим из доста разлога. Пре четири недеље појавио се Лацио, позвао ме је (Матеја) Кежман и почала је прича. Пресрећан сам", истакао је искусни штопер.

Бишевац је од 2007. играо у Француској, сада као 32-годишњак је дебитант у престижној Серији А.

"Гледао сам јуче утакмицу (0:0 против Карпија), велика је разлика између италијанске и француске лиге. Француска је једна од најтежих, надам се да ћу се брзо уклопити у Серију А. Знам да се много очекује од мене", рекао је Бишевац.

Месецима се спекулисало о његовом могућем повратку у Црвену звезду, а у изјави за Б92 Бишевац је коначно објаснио колико је то било (не)реално.

"Волим Звезду, то је мој клуб, али нико ме из клуба није звао, није било преговора, нити сам ја потенцирао нешто у вези с тим. То није било ни реално. Не бих волео да се мисли да сам ја одбио нешто, да су ме позвали ко зна шта би било, јер је тешко тај клуб одбити. Чуо сам, не знам да ли је истина, да су се они распитивали у каквом сам ја стању. То ми је мало било чудно, мислим да сам спреман и да сам достигао неки ниво после толико година у француској лиги", рекао је Бишевац.

Његов долазак проширио је српску колонију на Олимпику на четворицу играча (Филип Ђорђевић, Душан Баста, Сергеј Милинковић-Савић).

"То ће ми олакшти адаптацију, али толико Срба у Лацију представља и терет јер они који су били раније су оставили велики траг. Надам се да ћемо ми наставити добру традицију", закључио је Бишевац.

Лацио је дефинитивно добио још једног првотимца из Србије.

После Душана Басте, Филипа Ђорђевића и Сергеја Милинковић Савића, српска колонија у Лацију бројнија је за још једног играча.

Искусни дефанзивац Милан Бишевац (32) дефинитивно је потписао уговор са клубом из Рима, што је на свом Инстаграм профилу потврдио и Матеја Кежман, некадашњи голгетер, а сада фудбалски менаџер.

"Милан Бишевац потписао је уговор за СС Лацио. Милане честитам. Пуно среће у твојој новој фудбалској мисији", написао је Кежман у потпису своје фотографије са доскорашњим играчем Лиона.

Некадашњи дефанзивац Звезде тако је званично променио земљу становања после девет и по година проведениих у Француској, у којој је наступао за Ланс, Валенсијен, Пари Сен Жермен и Лион.

Лацио тренутно заузима десето место на табели Серије А, са чак 14 бодова мање од Наполија, који заузима трећу позицију, последњу која води у борбу за Лигу шампиона.

На старту такмичарске 2015/16 Римљани су играли квалификације за најјаче такмичење, али их је елиминисао Бајер Леверкузен.

Коментари / 0

Оставите коментар