Београдски маратон очекује милионитог учесника!

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио да се ове године на маратону у престоници Србије очекује нови рекорд.

Остали спортови 09.01.2016 | 17:00
Београдски маратон очекује милионитог учесника!

Припреме за 29. Београдски маратон, који ће бити одржан 16. априла, ушле су у завршну фазу и очекује се да ове године буде постављен нови рекорд по броју учесника.

"Београдски маратон је најзначајнији традиционални међународни спортски догађај у Београду и један од најбољих брендова главног града. Град Београд подржава одржавање ове манифестације кроз учешће својих секретаријата, јавних комуналних предузећа и служби", рекао је градоначелник Београда Синише Мали.

Градоначелник је нагласио да се ове године очекује нови рекорд по броју учесника, с обзиром на то да је већ пријављен рекордан број њих.

"Електронско пријављивање за 29. Београдски маратон почело је најраније до сада, тачно шест месеци пре почетка и до сада је већ пријављен рекордан број од преко 2.000 учесника из 34 земље света", истакао је Мали.

Он је рекао да ове године очекују више учесника него у 2015, која је такође била рекордна и у којој је у полумаратону и маратону учествовало више од 4.500 такмичара и 600 учесника и гостију из 56 земаља света.

"Осим што очекујемо бројне рекорде, радимо и на томе да 29. Београдски маратон буде најбоље организован до сада. Очекујемо и да кроз циљ овогодишњег маратона прође милионити учесник у досадашњој историји Београдских маратона, укључујући све учеснике досадашњих Дечјих маратона, Трке задовољства, полумаратона и маратона. То је значајан допринос Београдског маратона здравственој и друштвеној активацији комплетног становништва свих узрасних категорија", напоменуо је градоначелник Београда.

Пријављивање за овогодишњи 29. Београдски маратон може се обавити и путем интернета на бгдмаратхон.орг.

Коментари / 0

Оставите коментар