Џикић већ довео прво појачање - Д-Wилл је нова "петица"!

Александар Џикић већ је довео прво појачање у Партизан, стиже крилни центар Дарел Вилијамс.

Кошарка 07.01.2016 | 17:40
Џикић већ довео прво појачање - Д-Wилл је нова "петица"!

Вилијамс је у суштини крилни центар, висок је 205 центиметара, али ће га Џикић вероватно користити као "петицу".

У Партизан стиже из Белгије где је играо за Пепинстер и просечно бележио 17,2 поена уз 10,7 скокова по мечу у Белгији. Црно-бели имају проблема у рекету од почетка сезоне, а без класичне "петице" су од повлачења Косте Перовића.

Доскорашњи тренер Петар Божић је због тога "жртвовао" одличног крилног центра Кевина Џонса и "гурао" га испод самог коша, што је утицало на његову игру али пре свега мотивацију.

Због тога се спекулисало и о могућем одласку Американца, али је Вилијамсов долазак вероватно решио тај проблем.

Студирао је на Оклахома Стејту, где су му предвиђали НБА, а летос је играо Летњу лигу за Чикаго Булсе. 26-годишњи играч је у протекле четири године прошао кроз пакао јер је био оптужен за сексуално злостављање, осуђен је, па ослобођен кривице.

Долазак трећег Американца у Хумску ове сезоне (поред Џонса ту је и плеј Џамар Вилсон), индиректно је потврдио и његов менаџер Миодраг Ражнатовић, поруком на твитеру: "Честитка за црно-бели Божић стиже из Белгије".

Партизан је на деоби последња три места АБА лиге са Сутјеском и Игокеом, шест кола пре краја сезоне у регионалном такмичењу, па га очекује грчевита борба за опстанак јер испадају последња два тима.

Најтрофејнији српски тим у недељу дочекује великог ривала Цибону, што ће бити Џикићев деби на клупи Партизана.

Четири године пакла због лажне оптужбе

Две жене су Вилијамса оптужиле за сексуални напад током журке у децембру 2010. године, изјавиле су да их је додиривао, није било физичких доказа, али је тужилац веровао изјавама жртава.

Две године касније порота га је прогласила кривим, провео је три месеца у затвору, након чега је један покрет из Чикага који помаже неправедно осуђенима пронашао доказе да су жене које су оптужиле Вилијамса већ два пута биле хапшене због преваре.

Коначно, у априлу 2014. суд у Оклахоми је поништио првобитну пресуду, па се Вилијамс вратио кошарци на Тексас А&М универзитету.

Вилијамс је пре осуђујуће пресуде имао понуду да призна кривицу чиме је могао да настави да игра кошарку на ОСУ и вероватно би стигао до НБА лиге.

"Да сам признао кривицу то би показало да сам слаб. То би значило да сам заиста то урадио, људи би ме другачије гледали. Не жалим због тога нимало. Сада се опет осећам живим, као да имам разлог да живим. Нисам веровао да неко може тако нешто да слаже. Нисам могао да верујем да су ме осудили. Када су ме ослободили заплакао сам", рекао је Вилијамс.

Коментари / 0

Оставите коментар