ОНИ СУ ЗАСЛУЖНИ ЗА ЦРНО-БИЈЕЛЕ МУРАЛЕ!

Нећемо се зауставити, ово је почаст легендама! Први мурал смо урадили 27. јула у част Душка Радовића у Добрачиној и досад имамо 23 рада - каже за “Блиц” Милан, извођач радова на градским зидовима. Идеја је започета како би се одала почаст истакнутим “гробарима”.

Фудбал 08.01.2016 | 10:00
ОНИ СУ ЗАСЛУЖНИ ЗА ЦРНО-БИЈЕЛЕ МУРАЛЕ!

- Када смо почели да цртамо, намера је била да некако урадимо десет мурала. Онда смо дошли до седам урађених и пожелели смо да дођемо до бројке од 20 осликаних ликова. Премашили смо и ту суму, сада не можемо да се зауставимо. Пуно нам је срце кад видимо мурале - додаје Милан.

Место на зидовима су нашли бивши фудбалери, али и људи који су на различите начине повезани са Партизаном.

- Досад имамо урађене мурале Душка Радовића, Зорана Радмиловића, Наде Кнежевић... Од бивших фудбалера смо осликали Милоша Милутиновића, Петра Бороту, Бату Мирковића, Драгана Манцеа у две верзије. Некако смо најпоноснији на мурал Звонимира Вукића у Солуну.

У сликању учествује мала али одабрана екипа.

- Радове изводи група од пет, шест људи и све радове на градским фасадама завршимо за отприлике два до три сата. Учествују групе ЈНА и “Гробарски треш романтизам”. Заједно и одлучујемо кога ћемо осликати - рекао је за “Блиц” Иван из групе “Гробарски треш романтизам”.

Широм Београда наилазе на одобравање за то што раде. Грађани се не буне, без обзира на навијачку припадност.

- Драго нам је што људи подржавају наш рад. Имали смо једну занимљиву ситуацију приликом осликавања мурала Радета Ајкуле, познатог Дорћолца који навија за Партизан. Зауставила су се полицијска кола поред нас, мислили смо да ће нас легитимисати, али су нас подржали и поручили да само тако наставимо - додају два аутора.

Туга због испадања

Милан и Иван су момци који сваки дан време проводе уз Партизан, па им је тешко пала елиминација фудбалера црно-белих из Европе.

- Гробарска је туга преголема, не знам како другачије све то да објасним. Није да нисмо навикли на таква испадања, али то је спорт. Цела сезона ме подсећа на то како је радио један други клуб. Искрено се надам да нећемо доживети исту судбину - поручују обојица.

Коментари / 0

Оставите коментар