Како смо то одгојили нашу дјецу?

У Кантону Сарајево су од јануара до септембра прошле године забиљежена четири кривична дјела малољетника против полне слободе и морала, што је стоодстотно повећање у односу на исти период 2014. године, подаци су кантоналног МУП-а.

Босна и Херцеговина 06.01.2016 | 18:32
Како смо то одгојили нашу дјецу?

У том периоду пријављено је 55 малољетника, осумњичених да су починили 104 кривична дјела.

Најбројнија кривична дјела су против имовине – 73, а преовладавају разбојништва и тешке крађе, извршене на нарочито дрзак и опасан начин.

Међу малољетним починиоцима кривичних дјела највећи број их је у доби до 16 година.

Стручњак за малољетничко преступништво Мићо Летић тврди за данашњи "Дневни аваз" да се од завршетка рата у БиХ до данас на подручју Кантона Сарајево 2.000 малољетника упустило у криминал.

"Произведена је цијела армија криминалаца. Сваке године од 100 до 120 нових имена евидентира сарајевска полиција. Присутан је дијапазон разних кривичних дјела, од насиља до пресретања, тешких крађа, отимања под најбруталнијим пријетњама. Не буду сви случајеви пријављени полицији", наводи Летић.

Он појашњава да је основни проблем деструкција породице, али и попуњеност затворских капацитета, чега су преступници итекако свјесни.

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

06.01.2016 18:11

Дјеца се у државама бивше Југославије васпитавају према "савременим" школским програмима по којим просветни радници и родитељи немају никакву власт над дјецом. Републике бивше Југославије нису постале независне државе већ колоније и лабораторије Новог свјетског поретка у којима се врше разни експерименти прије свега на душама људским. Док су по земљама Европске Уније на цијени и добром гласу највише школе са испробаним и доказаним класичним начином образовања дјеце и омладине код нас су туђи плаћеници школски систем прихватањем болоњске Декларације претворили у систем који од Паметног народа прави будале а од поштеног свијета најобичније криминалце. Будућих поколења младих људи неће бити ништа друго већ ЗАМБИ НАРОД који неће знати основне математичке радње нити историју, географију, логикувећ и друге научне дисциплине. Млади нараштаја нам због тога постају све Неписмени и глупо, а будућност многе дјеце која се васпитавају и расту на улици која ствара од добре дјеце ЛОПОВЕ, преварант, силеџије, педере и убице све угроженија. Ако држава томе злу ускоро не стане на крај повратком старог начина школовања и васпитања дјеце где је дозвољена И примјена благе васпине силе уз употребу мотке поштен НАРОД ускоро неће смјети изаћи од ДЈЕЧИЈИ банди на улицу. То је такође цијена коју плаћао као друштво које припада ДЕМОНократији а не демократији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

07.01.2016 06:18

Срамота како мозе неко да види кривицу у неком другом? Ја мислим да смо ми све сами криви. Ми не признамо ниста ми се само стидимо кад је све касно. У родитељским куцама ниста не стима, ми се лосе понасамо ми се хвалимо, немамо никакав ријецник ни какво понасање. Дјеца су до негдје 8 година све у куци, али се заборави да су они препустени сами себи. кад подју у сколу само стима да продју или пак плацају испити уписи и онда он на све одговара ста це да уци јер неце бити посла? Онда је све касно он вец хоце моду хоце игрице пуси пије исвак други му је бољи пријетљ него његови родитељи. А они ако уопсте раде не могу саставити крај са крајем и кад јос види да му дјеца са друством не устају прије 12.00. а медији донесу вјести како су похватани они који су они бирали онда и он трази излаз у промилима. Сретни Бозици.

ОДГОВОРИТЕ