ЕЛ - Радоњић: Можемо да изненадимо Фенербахче!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић нада се изненађењу против Фенербахчеа у мечу другог кола Топ 16 фазе Евролиге.

Кошарка 07.01.2016 | 21:00
ЕЛ - Радоњић: Можемо да изненадимо Фенербахче!

"Чека нас тешка утакмица, велики противник. У Пиониру смо показали да можемо да се носимо са најбољим тимовима у Европи. Надамо се да можемо да их изненадимо и додјемо до прве победе у Топ 16 фази", рекао је Радоњић.

Звезда ће у петак дочекати Фенербахче у другом колу Групе Е Топ 16 фазе Евролиге. Две екипе ће се четврти пут састати ове сезоне, а Фенербахче је једну пријатељску и две евролигашке утакмице добио убедљиво.

"Опет имамо прилику да се надигравамо са тимом за који сматрам да може да се нађе у завршници Евролиге, а можда и више од тога. Имају квалитет и искуство и много разлога за оптимизам. Ако се посматрају дуели са њима појединачно, ми смо били све бољи из утакмице у утакмицу, па се надам да ћемо и у следећем бити бољи него у прошлом", казао је Радоњић.

Проблеме са повредама имају Василије Мицић и Марко Симоновић.

"Мицић је одсутан због температуре, а Симоновић кубури са повредом зглоба. Остали су здрави и надам се да ће тако бити до почетка дуела", рекао је тренер Звезде.

Он је истакао да остаје жал због пораза од Ефеса кошем у последњем нападу у првом колу Топ 16 фазе, као и потом од Цедевите у Јадранској лиги.

"Остаје жал што нисмо успели да савладамо Ефес, одиграли смо одличан меч. Да смо урадили неколико ситница, не бисмо ни бранили последњи напад. Против Цедевите смо изгубили пола коша. Нисмо то решили у своју корист, тешко је кад се изгуби на било који начин", рекао је Радоњић.

Он је додао да кошаркашима Звезде ни у ком случају не сме да пада самопоуздање.

"Ако нам самопоуздање није пало после минус 38 после Химкија... Било је много тешких пораза, па самопоуздање није падало. Зашто би сад? И да нас савлада Фенербахче неће бити разлога за то", рекао је Радоњић.

Према његовим речима, потребно је време да се сложи екипа после недавних промена, а ниједан тим у Евролиги није био у сличној ситуацији као његов.

"И други тимови, много њих, не изгледају исто у домаћим такмичењима као у Евролиги, а нико није имао проблема као ми, то је сигурно. Треба времена да се све сложи, не може се преко ноћи. Ја бих рекао да се не може преко дана, пошто дању радимо. То је процес и нажалост нам није први пут ове сезоне".

Утакмица ће се играти у петак у 20.00 у хали Пионир.

Коментари / 0

Оставите коментар