Анализа: Посљедице Партизановог пада...!

Како се испада из Јадранске лиге?! Према пропозицијама такмичења, две последњепласиране екипе ће испасти из лиге и следеће сезоне неће моћи да играју на Јадрану, без обзира на пласман у националним шампионатима.

Кошарка 07.01.2016 | 23:40
Анализа: Посљедице Партизановог пада...!

Пораз у Никшићу од Сутјеске отворио је за Партизанове кошаркаше Пандорину кутију јер их сада очекује тешка борба за опстанак у Јадранској лиги.

Навијачи Партизана, колико год се ствари лоше одвијале за њихов клуб током летње паузе, ипак нису могли да очекују да ће екипа овако лако да потоне на дно Јадрана.

Јер, по именима играча, овај тим извесно је заслужује бољи пласман у регионалном такмичењу, али ће сада бити принуђен да у последњих осам кола чека прави ход по трњ.

Према пропозицијама такмичења у регионалној лиги, две последњепласиране екипе ће испасти и следеће сезоне неће моћи да играју на Јадрану, без обзира на пласман у националним шампионатима.

Распоред, односно имена ривала, у последњој трећини Јадранске лиге никако не иду на руку црно-белим кошаркашима.

Наиме, Партизан има по четири домаћинства и гостовања до краја такмичења. Екипу у Пиониру очекују дуели са Цибоном (10. јануар), Црвеном звездом (25. јануар), Задром (6. фебруар) и Цедевитом (27. фебруар).

Са друге стране, Партизанови кошаркаши до краја лигашког дела на Јадрану гостују Крки у Новом Месту (16. јануар), подгоричкој Будућност (30. јануар), Тајфуну у Цељу (13. фебруара) и љубљанској Олимпији (5. марта).

Дакле, права “коска“ за Партизан пошто игра са три првопласиране екипе у лиги и највећим претендентима на титулу регионалног шампиона.

Али, Партизан неће до краја Јадранске лиге да игра само за себе и своју част, већ ће се борити и за то да Србија задржи четврто место у овом такмичењу. За то је потребно да српски клубови имају највећи укупан коефицијент на крају сезоне.

Како сада ствари стоје, највећи ривали црно-белих у борби за опстанак биће управо Сутјеска и Игокеа. Од оба тима је Партизан недавно игубио, с тим што је од Игокее поражен и у Лакташима и у Пиониру.

Када је у питању распоред Сутјеске до краја такмичења, Никшићани дочекују директног ривала Игокеу, Мега Лекс, Крку и највећи црногорски клуб Будућност. Чекају их гостовања скопском МЗТ-у, загребачкој Цибони, Црвеној звезди и Задру.

Чини се да, попут Партизана, и Игокеа има нешто тежи распоред у завршници лигашког дела сезоне. Игоси у завршних осам рунди дочекују Мега Лекс, Цибону, Црвену звезду и Задар, а иду у госте Сутјесци, Крки, Будућности и Тајфуну.

Наравно, ове сезоне Јадранска лиге је изузетно изједначена, врло је мала разлика између тимова који се боре за опстанак и оних који желе место први врху и пласман у Еврокуп следеће сезоне. Управо из тог разлога не би било изненађујуће да се још неке екипе, пре свих Металац, Олимпија, Тајфун и Задар.

У сваком случају, оно што чека кошаркаше Партизана, а и њихове ривала у борби за опстанак је пре свега паклен месец јануара током којег ће многе ствари бити јасније.

Коментари / 0

Оставите коментар