Кинзи након пакленог дебија: Звезда ће тек показати колико вриједи!

"Погледао сам неколико утакмица пре него што сам дошао, одрадио и тренинг... Види се да је екипа добро тренирана, да је то скуп младих, талентованих и квалитетних момака на свим позицијама, од плејмејкера до центра".

Кошарка 08.01.2016 | 08:20
Кинзи након пакленог дебија: Звезда ће тек показати колико вриједи!

Дошао је у последњем тренутку прелазног рока, одрадио један тренинг и оставио добар утисак у свом дебију у дресу Црвене звезде. А новом шутеру црвено-белих Таренсу Кинзију само један погођени шут фалио је да постане нови херој навијача у тесном поразу од Цедевите усред Пионира (79:80). Ипак, оно што је највише заинтригирало све јесте чињеница да је Кинзи некадашњи играч Партизана, сада најљућег градског ривала...
„Атмосфера у Пиониру је увек одлична. Свиђају ми се кошеви, а када сте на паркету буквално можете осетити атмосферу... Добар је осећај вратити се на ово место. Нисам се уопште концентрисао на то какву ћу добродошлицу имати, већ искључиво на то како да својом добром игром допринесем победи Црвене звезде. Али, добио сам топлу добродошлицу и захвалан сам навијачима на томе“, рекао је Кинзи после меча.

Амерички шутер је потом објаснио шта се догодило у самом финишу утакмице, када је управо он имао шут за победу, али није успео...
„Лопта је дошла код мене, било је мање од пет секунди на семафору. Нашао сам се на тој страни, а лопта је могла да се одбије код било кога...“

Он је потом дао и своје мишљење о новим саиграчима, клубу, тренеру...
„Погледао сам неколико утакмица пре него што сам дошао, одрадио и тренинг... Види се да је екипа добро тренирана, да је то скуп младих, талентованих и квалитетних момака на свим позицијама, од плејмејкера до центра. Сви имају своје квалитете, а ја сам сигуран да ће тек показати да вреде и колико“.

Црвену звезду већ у петак чека врло тежак евролигашки окршај са Фенербахчеом у Пиониру...
„Биће то јако незгодна утакмица за нас. Оба тима мораће да буду на висини задатка, да буду максимално концентрисани и направе што мање грешака. Тренер Жељко Обрадовић направио је велики посао, а овај тим готово и да нема слабе тачке у овом тренутку. Зато је потребно да надиграте Фенербахче у свим сегментима игре, ако желите да победите. Један скок, један шут, то ће одлучити...“.

Оно што је посебно занимало новинаре јесте чињеница да ће се Кинзи поново састати са Богданом Богдановићем у Пиониру, али овог пута на супротним странама.
„Богдан је мој брат, стално играмо један против другог откако смо отишли из Партизана. И он и ја смо велики такмичари у души и осећај ће бити исти као када играм против Џејмса Вајта из Цедевите, или било ког другог бившег саиграча“.

Коментари / 0

Оставите коментар