Толе оштро по "Орловима": Доста је обмане народа!

Уз поруке Звезди, Партизану, Џаји, Кокези и Зечевићу, каже да је поносан на све што је урадио, осим са "А" тимом. Председник ФСС поручио је сениорима да "народ више не обмањују".

Фудбал 05.01.2016 | 22:40
Толе оштро по "Орловима": Доста је обмане народа!

Поносан на све што је урадио од 2008. до данас, осим резултата "А" репрезентације.

Иако каже да "тај неуспех преузима на себе", подсећа да "он не игра и не селектира екипу" и да је тога и селектор(и) и играчи сносе одговорност за потпуну апатију која влада око државног тима Србије, силна пропуштена такмичења и празне трибине.

У интервјуу за "Ало", председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић оштро је опоменуо "орлове" да престану да обмањују народ и поручио да ће Радован Ћурчић добити шансу у наредне две пријатељске утакмице, а потом... ко зна, можда и нова, осма промена селектора током Караџићевог мандата.

Шта год било објашњење – превише!

Шта желите репрезентацији у новој години?

"Да почне да игра фудбал на нивоу својих могућности. Да репрезентативци коначно заиграју на нивоу игара из својих клубова. Имали смо три промашаја, али народ више не можемо да обмањујемо. Стадиони су нам празни. Пласман на Мундијал у Русији је императив. Имамо потенцијал за то, уз праву селекцију и придодавање млађих играча који су били шампиони света и Европе", рекао је Караџић за "Ало".

Ко је главни кривац за неуспехе националног тима?

"Највећу одговорност сносим ја. Међутим, ја не играм фудбал, нити селектирам екипу. Према томе, може се разговарати и о одговорности селектора и играча. Причао сам о томе са Немањом Матићем на додели 'Златне лопте'. Он је рекао да су играчи главни кривци и да сносе одговорност. Међутим, атмосфера и окружење су задавали снажне ударце репрезентацији, почевши од Ђенове, дрона, атмосфере на стадионима и слично".

Многи ће рећи да се све мења, а да само остаје Толе Караџић. Има ли ваше одговорности у свему?

"Два или три пута сам имао прилику да одем из ФСС. Избори ће бити за који месец, а фудбалска Србија ће рећи своје мишљење. Ја сам осам година у мандату, регуларно сам изабран. Поносан сам на све што смо урадили, осим на резултате 'А' репрезентације".

Са којим селектором ће "орлови" нападати пласман у Русију?

"Радован Ћурчић ће имати прилику на још две пријатељске утакмице у марту. Након тога ћемо видети шта нам је чинити. Резултати ће бити једино мерило".

Хоћете ли појурити нови мандат?

"Шта ће бити у месецима који долазе, ја не знам. Сачекајмо до краја марта да се заврше регионални избори".

Значи ли то да су функције већ подељене? Кокеза добија изборе, а ви место почасног председника?

"Не зависи то само од мене и Славише Кокезе. Нисам рекао да се нећу кандидовати, одлучићу до краја марта. Нисам оптерећен тиме, све што се деси, прихватићу. Одлучиваће 80 делегата, мислим да људи потцењују њихову улогу, а од њих зависи".

Поједини људи из ФСС тврде да ћете ипак покушати да победите.

"Ако се то деси, онда је то најбоље решење. Знате како кажу, најбољи пут је познати пут", рекао је са осмехом.

Јесу ли избори у ФСС повезани са општим изборима у земљи?

"Нису. Из простог разлога што избора у земљи неће ни бити. Тако сам разумео из једног интервјуа који је премијер дао на крају прошле године".

Ко је коме потребнији у пројекту у вези са изградњом националног стадиона? Држава Савезу или обрнуто?

"У овом тренутку, помоћ државе је неопходна ФСС. Међутим, то би требало да буде пројекат на којем ћемо заједно радити, стратешки циљ од националног интереса".

НОВОГОДИШЊЕ ЖЕЉЕ, ЧЕСТИТКЕ И ПОЗДРАВИ

Шта бисте пожелели Црвеној звезди у новој години?

"Сви ми који радимо у српском фудбалу желимо да Црвена звезда стане на ноге. Звезда је играла најбољи фудбал и заслужено је прва. Реално гледано, ово првенство је решено у смислу шампиона. Прича се о Лиги шампиона, али са овим тимом Звезда није близу тога. Исто важи и за Партизан. Видећемо какав ће бити прелазни рок. Пошто је стање у првенству такво какво је, оба наша највећа тима имају довољно времена да се спреме за Европу, што се тиче трансфера, организационо и у сваком смислу".

А, Партизану?

"Партизан има прилику да појури трофеј у Купу и да обезбеди друго место. Црно-белима је фалило мало среће да презиме у Европи, али урађено је доста. Финансијска добит од седам и по до осам милиона евра није мала. Међутим, са фондом играча који имају, неће далеко стићи".

Како коментаришете ситуацију у Хумској после доласка Ивана Ћурковића?

"Остала је актуелна или 'полуактуелна' управа. Радна група има задатак да стабилизује клуб на спортском плану и да припреми изборе. Ако сам добро обавештен, до њих ће доћи по завршетку првенства".

Славиши Кокези?

"Он је био са Зораном Лаковићем у Бангкоку. Пожелео сам им добру температуру воде, пошто су решили да зимују на 35 степени. Славиши желим много среће у фудбалском послу".

Жарку Зечевићу?

"Чуо сам се са њим, честитали смо један другом Нову годину. Он је мој стари пријатељ. Пожелео сам му добро здравље јер знам да ће урадити све што науми".

Драгану Џајићу?

"Желим му добро здравље и да буде веран Црвеној звезди. Он је потребан Звезди, важан је фактор на 'Маракани' и тако би требало да остане".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зоран

06.01.2016 05:58

Иди човече и спаси српски фудбал.

ОДГОВОРИТЕ