АБА: Како је Партизан изгубио у Никшићу и дотакао дно?!

Кошаркаши Партизана претрпели су неочекивано убедљив пораз од Сутјеске у Никшићу у последњој утакмици 18. кола АБА лиге.

Кошарка 05.01.2016 | 15:20
АБА: Како је Партизан изгубио у Никшићу и дотакао дно?!

Екипа Петра Божића поражена је у дербију зачеља са 82:71, па сада са Игокеом и Сутјеском дели последње место на табели са скором 6-12.

Од почетка па до краја утакмице црно-бели су одиграли изузетно лоше, добар период имали су само почетком друге деонице када су везали седам поена и смањили на 18:17, а домаћин је фуриозном серијом 29-8 до краја полувремена дефинитивно преломио меч.

У наставку није било дилеме, Сутјеска је у потпуности надиграла црно-беле који су у финишу успели да избегну знатно убедљивији пораз. Ипак, Сутјеска је успела да слави убедљивије него што је поражена у првом мечу у Пиониру, па је Партизан последњи на табели после 18. кола.

Кевин Џонс је са 20 поена и 9 скокова био далеко најбољи код гостију, Цветковић је додао 10 поена и 3 асистенције, Вилсон је убацио 12, а Мурић 11 поена. Играч утакмице је без дилеме био фантастични Немања Врањеш који је имао 27 поена (6-7 за три), 13 скокова и 3 украдене лопте. Павличевић је додао 17, а Албијанић 10 поена.

Ток меча:

С бозиром на значај утакмице обе екипе су деловале изузетно нервозно на старту. У таквој игри поени су били права реткост, па је после пет минута на семафору стајало 4:2 за Сутјеску.

У првих шест минута Партизан је имао очајних 1-11 из игре, па је Божић морао да реагује - 8:2. После тројке Врањеша Сутјеска је повела са 11:2, а Цветковић и Џонс донели су везане поене црно-белима – 11:6 у 8. минуту.

У финишу прве деонице Партизан је дошао до течније игре у нападу са Цветковићем на плејмејкеру, Џонс је смањио на 13:10, а Аранитовић је пропустио шансу да додатно приближи госте са линије слободних бацања.

Домаћин је то казнио, окончао је прву деоницу серијом 5-0 за 18:10 после 10 минута. Партизан је добро почео другу деоницу. Ђумић, Врабац и Аранитовић су везали седам поена, па су црно-бели пришли на само минус један – 18:17.

Ипак, уследио је велики и неочекивани пад црно-белих. До краја првог полувремена Сутјеска је у потпуности разбила ривала, направила је серију 29-8 и дошла је до велике предности – 47:25.

Врањеш је представљао нерешиву дилему за екипу Петра Божића пошто је убацио 18 поена за 15 минута на старту уз 4-4 за три поена.

Ништа се ни почетком другог полувремена није променило. Сутјеска је без проблема чувала огромну предност, а Партизан је реакцију показао тек у другом делу треће деонице.

Мурић и Аранитовић покренули су серију 9-1 (54:36), па је тренер Сутјеске затражио тајм-аут. Домаћи тим је после минута одмора брзо одбио налет црно-белих, вратио је 20+ поена предности и сигурност у своју игру. Тако је остало и до краја треће деонице после које је Сутјеска водила са 65:44.

У последњој деоници није било дилеме. Партизан није успевао ни да запрети расположеном домаћину који је олако успевао да одржава велику стечену предност.

Само су Цветковић и Џонс играли на висини задатка, а то је очигледно било премало за екипу Петра Божића.

Два минута пре краја Партизан је направио серију 9-0 (79:64), тренер Сутјеске је реаговао, али је то било прекасно за покушај било каквог преокрета гостију. Ипак, играчи Партизана су, ако ништа друго, успели да ублаже убедљив пораз на гостовању у Никшићу.

Коментари / 0

Оставите коментар