Возачи опрезно: Снијег и лед на путу

Саобраћај се овога јутра на путевима у БиХ одвија успорено по мокром или заснијеженом коловозу. Из Ауто-мото савеза савјетују возаче да смање брзину и да држе веће одстојање између возила.

Босна и Херцеговина 05.01.2016 | 08:45
Возачи опрезно: Снијег и лед на путу

“Посебно скрећемо пажњу на путне правце: Олово-Кладањ, Сарајево-Рогатица, Власеница-Хан Пијесак и Трново-Добро Поље, на којима је обавезна употреба ланаца за теретна возила са приколицом и шлепере”, додају у БиХ АМК - у.

Према извјештају БиХ АМК-а угаженог снијега на коловозу има и на путним правцима: Зеница-Добој, Тузла-Бијељина, Тузла-Орашје, Ливно-Купрес, Кладањ-Власеница, Кључ-Босански Петровац-Рипач и Босански Петровац-Дрвар.

“Видљивост је због магле мјестимично смањена на путевима на подручју Мостара, Чапљине, Ливна, Гламоча, Груда, Бугојна и Травника”, наводи се у извјештају. Магле има и на подручју Мркоњић Града.

На подручју Републике Српске, због предстојећих празника на снази је забрана превоза експлозивних материја у друмском саобраћају, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета и то сутра од 12.00 до четвртак, 7. јануара до 24.00, као и 9. јануара од 0.00 до 24.00 часа.

Измјене у режиму саобраћаја:

Магистрални путеви:

М-4

Тузла-Шићки Брод, у насељу Дрежник, у току је санација коловоза саобраћа се обилазницом у непосредној близини мјеста извођења радова.

М-5

Транзит кроз Сарајево, због помјерања терена обустављен је саобраћај за теретна возила преко 3,5 тоне највеће допуштене масе и аутобусе.

Трг Маршала Тита у Бихаћу - због изградње пословног објекта саобраћа се једном траком.

М-6.1

Пролаз кроз Мостар-због изградње главних канализацијских колектора, саобраћа се успорено уз ограничење брзине.

М-16

Јајце- Црна Ријека (локалитет Лучина) због клизишта, саобраћај се одвија успорено, једном траком.

М-16.2

Јабланица-Прозор, због санационих радова саобраћај се одвија једном траком наизмјенично, уз постављену свјетлосну сигнализацију. Током дана могуће су повремене обуставе до 1 сат.

М-17

Ступ-Рајловац, због извођења радова на изградњи моста обустављен је саобраћај на дионици од кружног тока Бријешће до раскрснице улица Рајловац и Сафета Зајке. Алтернативни правац је преко кружног тока Бријешће на заобилазницу (дио аутопута А-1), те на петљу Бутила и даље у смијеру Зенице (Јошаница) или Мостара (Влаково). Путничка возила могу користити и привремено изграђену обилазницу (макадам) у непосредној близини мјеста извођења радова.

Зеница, због извођења радова на реконструкцији моста, саобраћај је на петљи Блатуша потпуно обустављен. Саобраћај путничких возила одвија се преко петље Радаково, а теретних возила преко 7,5 тона носивости регионалним путем Р-445 и на петљу Лашва.

М-18

Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље-могу саобраћати аутобуси М3 класе (возила са више од 22 сједишта и чија је највећа дозвољена маса већа од 5 т) и возила чија укупна маса не прелази 16 тона, уз напомену да на великом клизишту које се налази на стационажи 7+700 у дужини од 20 м, укупна ширина пута износи 3 м, те да је исто обиљежено адекватном вертикалном саобраћајном сигнализацијом.

Регионални путеви

Р-454а Братунац-Дрињача, због активираног клизишта на снази је забрана саобраћаја за теретна моторна возила преко 3,5 тоне укупне масе и аутобусе преко 5 тона.

Р-474 Прњавор-Добој (Горња Вијака2-Разбој у мјесту Драгаловци) - због радова на изградњи саобраћајнице и моста преко ријеке Укрине, на снази су повремене потпуне обуставе саобраћаја у трајању до 45 минута.

Кантон Сарајево

- Због извођења неопходних санационих радова обустављен је саобраћај у улици Мехе Поробића (од раскрснице са улицом Отешка до раскрснице са улицом Баре код Ступа), а возила саобраћају алтернативним правцем.

-Због извођења неопходних радова успорено се саобраћа у улици Скендерија.

Мостар

Због санационих радова, обустављен је саобраћај за возила преко 7 тона на сјеверном улазу у Мостар (на дијелу од Залика до Народног позоришта). Алтернативни правац за ову категорију возила је јужни улаз у Мостар.

(НН)

 

Коментари / 0

Оставите коментар