Мока Славнић: Пре ЕП-а, "ав, ав, ав", а после неуспеха "мјау, мјау, мјау"!

Легендарни кошаркаш Зоран Мока Славнић је у свом стилу, без "длаке на језику", причао је за "Глас Српске" о стању у Црвеној звезди, репрезентацији Србије и прослави 70. рођендана Југопластике у логору "Лора" који је протекао без Срба.

Кошарка 06.01.2016 | 12:20
Мока Славнић: Пре ЕП-а, "ав, ав, ав", а после неуспеха "мјау, мјау, мјау"!

- Звезда је приватни клуб. То уопште није лоше. Знате како се каже, сто бабица килава деца. Доласком Небојше Човића, Звезда је направила велики помак и данас је један од 16 најбољих клубова Европе. Међутим, лимитираност свеукупне могућности за помоћ је код њега евидентна, али он не жели то да мења. Најважније му је да буде главни, да окупи око себе инфериорце, поготово то говорим за управу. Обично у таквој трци мораш да изгубиш, јер то је исто да тим од девет играча игра против тима са 12. Могу да се држе, али на крају ће да изгубе - рекао је Славнић за бањалучки "Глас Српске".

Кошаркашки ас признаје да је често критички настројен према црвено-белима.

- Већином се то односи на тренера, а мање на рачун клуба. Њима се то не свиђа, зато нисмо у некој љубави, али ја љубав не плаћам.

Славнић признаје да је у малобројној групи оних који без проблема увек кажу шта мисле.

- Не кајем се, јер све радим врло спонтано, а самосталност се крваво плаћа. Нисам одустајао од својих принципа ни на почетку каријере, а камоли сада. Људи који ме знају још ме нису оцрнили на плану поштења, а то ми је најважније. Конструктивне критике код паметних су увек уважавање, а код ових који немају тај педигре ће се увек одразити супротно и рећи ће ко га шиша, он само критикује.

Легендарни Мока је додао да је од чланова најбоље генерације у историји бивше Југославије остао у контакту са Драженом Далипагићем. Са осталима није, али је у добрим односима.

Осврнуо се и на то да је 70. рођендан Југопластике прослављен у логору "Лора" без Срба, о чему је "Блиц" први писао.

- Нисам био ни позван, а и да сам био позван, не бих отишао. То је питање које треба да поставите организаторима. Једноставно људи не могу да схвате шта се десило, али једноставно је тако.

Славнић је прокоментарисао и четврто место Србије на Европском првенству. "Орлове" очекују квалификације за Олимпијске игре у Рију.

- Четврто место на ЕП је велики неуспех. Селектор је на почетку припрема најављивао злато, затим у току првенства медаљу, а на крају смо остали без ичега. На почетку припрема било је 'ав, ав ав', а на крају 'мјау, мјау, мјау'. Биће велика катастрофа ако се не пласирамо у Рио, медаља са Светског првенства биће у потпуности обезвређена. Надам се да се то неће десити, али и ако се деси, нећемо престати да се бавимо кошарком, али нећемо бити више тако важни - поручио је Славнић за "Глас Српске".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Маркус

06.01.2016 12:16

Мокине изјаве се у задње вријеме на ав, ав, ав. Не знам сато га ико иста пита, одавно је изгубио било какав кредибилитет.

ОДГОВОРИТЕ