Привредни суд седам мјесеци рјешава жалбу

Виши привредни суд у Бањалуци више од седам мјесеци одуговлачи доношење рјешења на жалбу стечајног управника Фабрике сушеног поврћа „Семберка“ из Јање Горана Марковића против пресуде бијељинског Окружног привредног суда којом је признато потраживање Хyпо банке из Мостара у износу од 8,59 милиона КМ.

Република Српска 04.01.2016 | 15:35
Привредни суд седам мјесеци рјешава жалбу

Марковић је за ЦАПИТАЛ рекао да је несхватљиво да од Вишег привредног суда још нису добили рјешење на жалбу поднесену прије више од седам мјесеци, због чега може доћи до одустајања потенцијалних купаца.

„Наш став је био јасан, уколико би Хyпо банка Мостар, као разлучни повјерилац, наплатила своја потраживања продајом дијела фабрике, у стечајној маси не би остало ништа за намирење других повјерилаца“, каже Марковић, истичући да за ову фабрику још увијек има заинтересованих купаца који чекају окончање стечаја, али да свако одуговлачење иде на штету, како повјериоцима, тако и радницима који још увијек нису наплатили своја потраживања.

Марковић напомиње да је вриједност фабрике прије отварања стечајног поступка била процијењена на 5,71 милиона. Он каже да је једино рјешење за поновно покретање производње у „Семберки“ било да се не дозволи цијепање и распарчавање фабрике и постројења.

Марковић је раније изјавио да заинтересованих купаца за Фабрику сушеног поврћа „Семберка“ у стечају има, како из БиХ, тако и из Њемачке и Италије, али да нико не би ушао у фабрику од које повјериоци укупно потражују око 12,5 милиона КМ.

Извор: ЦАПИТА

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

вупер

04.01.2016 14:37

То нама нетреба, треба то срусити и градити станове

ОДГОВОРИТЕ
Name

гост

04.01.2016 15:35

Колико су одговорни имали таквих предмета у том периоду? Бас раде мора да су имали све десетке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдб

04.01.2016 16:56

Виси привредни суд у Бањалуци је легло криминала које је направио предсједник суда Богдан Гајиц. Пола пресуда тог суда су пресуде које су наруцили политицари под цијим је утицајем и заститом дотицни.

ОДГОВОРИТЕ