Ахмед Давутоглу рекао па порекао

Турски премијер Ахмет Давутоглу изјавио је да није он издао директну наредбу да турске снаге 24. новембра оборе руски авион Су-24 код границе са Сиријом.

Свијет 04.01.2016 | 09:30
Ахмед Давутоглу рекао па порекао

Турски премијер Ахмет Давутоглу изјавио је данас да није он издао директну наредбу да турске снаге 24. новембра оборе руски авион Су-24 код границе са Сиријом, објаснивши да није било могуће издати такво наређење пошто је руски авион провео 17 секунди у турском ваздушном простору.

Он је турском каналу НТВ рекао да је неколико дана пре тог инцидента Генералштаб турске војске овластио Команду ваздухопловних снага да обара авионе који повреде ваздушни простор Турске, преноси "Раша тудеј".

Руски канал примећује да турски премијер сада другачије говори него што је говорио непосредно након инцидента, када је храбро преузео одговорност за обарање руског бомбардера и јавно оправдавао напад.

Давутоглу је тада, подсећа РТ, рекао да је одлучено да у случају повреде турског ваздушног простора буду предузете све неопходне мере, те да је све релевантне наредбе оружаним снагама издао лично он.

Сада, међутим, Давутоглу очито умањује своју личну улогу у доношењу фаталне одлуке која је изазвала озбиљан раскол између Москве и Анкаре, закључује руски канал.

Извор: Новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

04.01.2016 10:28

Како је рахметли Алија Изетбеговић знао рећи "море бит бидне, море бит не бидне" иста је то школа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кј

04.01.2016 10:35

Брине те порекло ?

Name

ВРС РВИ

04.01.2016 18:23

Мене не брине моје поријекло, ја сам Србин а за тебе не знам. Ваљда имаш некакав "нормалан" идентитет.