"Бијели ђаво": Американац тријада

Џон Вилис једини је белац који је успео да се пробије до врха кинеске мафије. Тренутно служи затворску казну, а о његовом животу пише се и књига „Бели ђаво“.

Свијет 04.01.2016 | 07:05
"Бијели ђаво": Американац тријада

Све је почело када је тада 16-годишњи Џон, радећи као избацивач у бостонском ноћном клубу, спасао у тучи једног Азијата који му је оставио број телефона уколико му нешто затреба.

Џон (44), којег је отац напустио, а мајка му умрла, окренуо је телефон надајући се само топлом оброку и крову над главом, али убрзо су га покупила два БМW-а и један млади Кинез. Десет година касније постао је број 2 кинеске мафије, познат као Бац Гуаи Џон, односно Бели Ђаво.

ФБИ каже да је Вилис једини белац који је успео толико да се приближи врху кинеске мафије, која се иначе не меша са другим националностима.

Вилис је пре хапшења доспео и на ФБИ листу 10 најтраженијих бегунаца. Једно време је чак био и други на листи, одмах иза Осаме Бин Ладена.

Ипак, банда Пинг Он препознала је потенцијал у Џону, који је брзо научио кинески, и то два дијалекта.

Почео је као ситан зеленаш, осигуравајући вишим члановима мафије да увек добију свој новац. Међутим, његова лојалност као личног телохранитеља Баји Минга, који се високо котирао у ланцу командовања у бостонској кинеској мафији, довела га је до десне руке свога шефа, односно до броја 2 међу гангстерским бандама.

Вилис је био умешан у трговину дрогом, коцкање и проституцију. Са шверца кокаина прешао је на оксикодон, када је 2013. ухапшен због шверца 260.000 пилула вредности неколико милиона долара.

Вилис је на суду означен као организатор и вођа „огромне завере“, а за своје криминалне радње осуђен је на 20 година робије. Ипак, он се данас не каје ни због једног свог прљавог посла већ једино што више неће моћи да виђа девојку Вијетнамку Ан Нгујен и њену ћеркицу на чији је девети рођендан ухапшен. Ан је чак морала и да сведочи на суду.

Извор: Блиц

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Муња

04.01.2016 06:35

Добро сад јел Бијели или Бели који је који сад мало сам се збунио

ОДГОВОРИТЕ
Name

ревис

04.01.2016 07:23

Је..м те збуњена.

Name

Баја

04.01.2016 09:22

Лицни тјелохранитељ Баји Мингу,па Баја нема гдје те нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

04.01.2016 09:24

Ово је врло вазан податак за развој привреде у РС

ОДГОВОРИТЕ