Нови снимак: Исламисти пријете Великој Британији

У новом видеу Исламске државе петорица мушкараца за којих ИСИЛ-овци тврде да су британски шпијуни су убијена, јавља Скаy Неwс.

Свијет 03.01.2016 | 19:56
Нови снимак: Исламисти пријете Великој Британији

На снимку, мушкарци су прије погубљења "признали" да су "шпијуни" и додали да су из Раке, главног упоришта Исламске државе.

У видеу се појављују припадници Исламске државе који пријете Британији и називају Дејвида Камерона кретеном и робом Бијеле куће.

Оно што је интересантно јесте да џихадисти у видеу говоре јаким британским нагласком.

"Неко би помислио да сте научили лекцију од вашег патетичне господара у Вашингтону и његове неуспјеле кампање против Исламске државе.

У виду се поред маскираних џихадиста појављује и дијете које такође говори британским нагласком.

Велика Британија је до сада у оквиру међународне коалиције бомбардовала положаје исламиста у Ираку, а од децембра бомбардује и сусједну Сирију.

"Они који желе да наставе да се боре под Камероновом заставом треба да се запитају да ли ће их британска влада подржати кад падну у наше руке? Или ће вас влада напустити као и ове шпијуне?", додао је џихадиста показујући на мушкарце који су натерани да клече.

Послије тог говора, сваки од њих је убијен метком у главу.

Исламска држава запосјела је у јуну 2014. године велике дијелове територије Сирије и Ирака, и редовно снима своја погубљења као дио пропаганде.

(НН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Фрљо

03.01.2016 19:33

Нека нестане Британије, па и мене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црно бели свет

03.01.2016 23:18

Има тамо и финих људи. Нису сви нити агресивни нити зли. То је велика земља по броју становника и историју. До носили су немир, ратове али и цивилизацију, науку, просперитет. Да казем онако како моји Крајисници веле: немој ми притити, ко коме јаму копа сам у њу пада.

ОДГОВОРИТЕ