Билал Боснић планира да има још 20 потомака

Неформални вођа вехабијске заједнице исламиста у Босни и Херцеговини Хусеин Билал Боснић који је због подстицаја на сарадњу с терористичком оргаизацијом Исламска држава неправоснажно осуђен на седам година затвора вјерује како ће бити ослобођен кривице а тренутану му је приоритет да прошири породицу и да има бар 20 дјеце, преносе сарајевски медији.

Босна и Херцеговина 03.01.2016 | 15:44
Билал Боснић планира да има још 20 потомака

Боснићев адвокат Адил Лозо казао је како тренутано припрема опширну жалбу на првостепен пресуду Суда БиХ.

"Ништа овдје још није готово. Ово је тек првостепена пресуда. У припреми је опсежна жалба", казао је Лозо.

Суд БиХ Боснића је 5. новембра осудио на седам година затвора због кривичних дјела подстицања на терористичку активност, врбовања ради терористичких активности и организовања терористичке групе.

Врбовао људе на одлазак у Сирију и Ирак

Током судског процеса свједоци оптужбе потврдили су како су чланови њихових породици баш на Боснићев подстицај одлазили у Сирију и Ирак како би тамо ратовали у редовима терористичке организације Исламска држава.

Након пресуде Боснић је задржан у притвору у Сарајеву јер му је изречена казна већа од пет година затвора.

Адвокат Лозо најавио је како осим жалбе Призивном одјелу Суда БиХ спрема и поступак преиспитивања пресуде пред Уставним судом БиХ.

Потврдио је како је његову брањенику за сада допуштена посјета чланова уже породице.

У Боснићевом случају то се односи на његову закониту супругу и двоје пунољетне дјеце.

Боснић је међутим до хапшења живио у знатно већој заједници јер је уз закониту имао још три жене а са свима њима добио је осамнаесторо дјеце.

Неименовани Боснићев пријатељ казао је како осуђени подстрекач терористичке Исламске државе на томе "не кани стати" те како му је циљ што више проширити садашњу планира да добије бар још 20 дјеце.

(НН)

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

У памет

03.01.2016 14:48

Се Брацо Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адвокат

03.01.2016 17:49

И смањићему на 1 годину увјетно! Ајде ти Боснићу у ИСИЛ, Има једн неки стари легенда је рекао: Нигдје нема, али у Босни свега има!(препричано)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко Бојиц

03.01.2016 18:42

Нисам јос никога видјео да га води полиција без лисица на рукама. Изгледа ови са брадом и бермудама имају пројекцију. Не знам ста се ово дешава. Медији на дневном нивоу обавјештавају јавност о њему и сличнима. Како пишу књиге , дају интервју за медије планирају будућност. Ипак су ови у Саудијска Арабији у праву. Смртна казна па се касније жали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

03.01.2016 19:33

У мајци Саудијској Арабија би летела глава за ово али у расаднику званом Бих све што промовише зло је заштићено од Бакра и друзине

ОДГОВОРИТЕ
Name

УуУ

03.01.2016 21:09

Овај би сјеко главе србина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

03.01.2016 23:19

Треба монструму му..а осјећ да не сије сјеме мржње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

04.01.2016 00:41

Закон устроити

ОДГОВОРИТЕ