Србија: Снијег, могућа ледена киша и поледица

Слаб до умерен снег пада у готово целој Србији, а у току јутра се може очекивати још понегде и киша која се може ледити при тлу и тако стварати додатни проблем возачима, углавном у југозападним крајевима Србије, саопштио је данас Ауто-мото савез Србије (АМСС).

Босна и Херцеговина 03.01.2016 | 10:30
Србија: Снијег, могућа ледена киша и поледица

Дуваће слаб и умерен југоисточни ветар, у кошавском подручју и на планинама повремено са олујним ударима па се очекује и стварање снежних наноса, као и формирање снежног покривача у висини од 10 до 20 цм.

Због влажних коловоза и ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, могуће је стварање поледице те они апелују на возаче да прилагоде брзину кретања ситуацији на путу и саветују максималан опрез у вожњи.

Јавно предузеће "Путеви Србије" саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво.

Најоптерећенији путни правци су путни правци и приоритета - ауто-путеви и државни путеви и приоритета где се препоручује опрезна вожња.

На осталим путним правцима и приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Ниша, Пожаревца, Ваљева, Београда, Панчева, Косова, Новог Пазара, Бачке, Крагујевца, Руме, Зајечара, Крушевца, Ужица, Пожеге, Ивањице, Чачка у препоручује се опрезна вожња.

На државним путевима ИИ приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Ниша, Пожаревца, Ваљева, Београда, Панчева, Косова, Новог Пазара, Суботице, Бачке, Крагујевца, Руме, Зајечара, Крушевца, Ужица, Пожеге, Ивањице, Чачка и препоручује се опрезна вожња.

На осталим путним правцима ИИИ приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Ниша, Пожаревца, Мачве, Београда, Панчева, Косова, Новог Пазара, Бачке, Крагујевца, Руме, Зајечара, Крушевца, Ужица, Пожеге, Ивањице, Чачка и препоручује се опрезна вожња.

На подручју Ниша, снег пада у јутарњим сатима, па су коловози влазни. Расквашеног снега има на путевима Алексинац-Ражањ-Ј.Река, Алексинац-Вукања, до пет центиметара, као и на путевима трећег приоритета.

На подручју Ваљева, на путу Коцељева-Ваљевска Каменица, у месту Плавањ - има три отцепљења коловоза, саобраћај се одвија отежано, важи забрана за теретни саобраћај.

На подручју Крушевца, на деоници Брзеће-Копаоник, Јошаничка Бања - Грчак, Врњци - Станишинци - Грчак, Добре Воде - Станишинци, важи забрана за камионе са приколицом и шлепере, за остала возила обавезна је зимска опрема.

Екипе путарских предузећа 24 сата интервенишу на терену, посипају кризне деонице, а лед је могућ на путним правцима Витановац- Уљарево - Велика Дренова - Јасика - Варварин - Обреж и на путу Граница ПЗП Крагујевац/Крушевац (Пољна) - Велика Дренова - Стопања.

Отцепљење коловоза постоји на путу Уб - Караула - Ваљево (Иверак), који је непроходан.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

а русија?

03.01.2016 09:45

Како је у Русији?

ОДГОВОРИТЕ