„С.А.Р.С“ издаје последњи албум?

Група „С.А.Р.С“ ће ове године обележити 10 година постојања великим концертима у Београду, Новом Саду, Нишу, региону и новим албумом, који ће, према речима фронтмена Жарка Ковачевића, бити можда и последњи.

Забава 02.01.2016 | 21:52
„С.А.Р.С“ издаје последњи албум?

Фронтмен групе САРС Жарко Ковачевић је у интервјуу Тањугу рекао да планирају крајем марта да објаве нови албум, као и да размишљају да се након тога окрену сингловима, јер је албум „превазиђен формат“.

Годину почињу концертима у Француској, Македонији, Новом Саду, имају већ 15-20 уговорених концерата, смеши им се и Аустралија, док престоницу остављају за крај 2016.

Након распродатог концерта у Хали спортова, размишљају да поново буде већи простор, али још увек трају преговори око датума и места.

„С.А.Р.С“ је прошле године одржао 85 концерата, претходне 100, иза себе имају пет студијских и један живи албум, двадесетак спотова, од 2009. одржали су више од 500 концерата, а Ковачевић истиче да је највећи успех што је интересовање за бенд расло са сваким новим албумом и што људима нису досадили.

Ковачевић је из веома успешне 2015. издвојио концерт са „Дубиоза колективом“ у Пулској арени, где ретко ко добија прилику да наступи, концерт у београдској Хали спортова, одлично посећене свирке у клубовима у Берлину, Прагу, по Скандинавији, а у Белгији су први пут свирали пред људима који нису разумели ниједну реч њихових песама, али су их одлично прихватили.

„Прилично смо премашили оно што смо планирали када смо кренули у авантуру звану С.А.Р.С. Мислим да ће 2016. бити година у којој ћемо остварити све што смо зацртали, а то је велики број људи који нас прате и распродати концерти у великим дворанама“, истакао је Ковачевић.

Упркос успешним наступима у иностранству, Ковачевић каже да „не јуре инострану каријеру“.
„Простор нашег деловања је подручје где се сви разумемо“, нагласио је он и додао да ту рачунају и Бугарску, пошто је Софија, после Београда и Загреба, можда град са највећим бројем фанова „С.А.Р.С“-а.

У чему је тајна успеха „С.А.Р.С"-а, Ковачевић није сигуран.

„Када снимамо све клизи, нема застајкивања, све се одвија брзо, тече, песме настају спонтано и искрено излазе и музика и текст и то људи препознају, повезују се са тиме, а и чини ми се да смо другачији од свега што се нуди на овим просторима“, рекао је.

Ковачевић подсећа да им се десило чудо са песмом Буђав лебац, који их је изгурао на врх и омогућио да брзо дођу до популарности и одређене позиције на сцени, што није случај са другим бендовима, који се тешко пробијају.

„Најбитније да бенд много наступа и то је најбољи начин да привуче људе. Скоро нам је пришао момак из Словеније и рекао да до маја није слушао нашу музику, онда је дошао на фестивал, чуо нас и до децембра је био на седам концерата. Фестивали су у том смислу добри, јер људи чују нешто ново и зато је битно да живи наступи буду квалитетни“, оценио је Ковачевић.

О новом албуму не може још да говори, али најављује да ће бити другачији и зрелији, као што је и до сада било свако наредно издање.

Ковачевић сматра да је формат албума и ЦД-а превазиђен, да живимо у доба Јутјуб генерације и да никога не занима комплетан албум, па су слободно преузимање (фрее доwнлоад) и сајтови за продају музике у дигиталном облику најбоља опција.

Ипак, он лично воли да има „физичко издање“.

„Штета је што немамо, рецимо, физичко издање албума Перспектива, Иконе поп културе, Кућа части. Надам се да ћемо једном сакупити целу дискографију и објавити као бокс ЦД-ова“, рекао је Ковачевић.

РТС

Коментари / 0

Оставите коментар