Удовичић: Сви очекујемо медаље у Рију!

Министар спорта и омладине Вања Удовичић изјавио је да припреме за Европско првенство у ватерполу у јануару добро напредују.

Остали спортови 03.01.2016 | 15:40
Удовичић: Сви очекујемо медаље у Рију!

Он је истакао и да држава чини све да спортистима обезбеди средства за награде, припреме и учешће у такмичењима.

Удовичић каже да је прошле седмице обишао радове у Арени где ће, како је подсетио, за то првенство бити постављен базен.

"За четврти јануар је предвиђено пуштање воде у базен када ћемо практично најавити почетак самог Европског првенства. Јединствено за то такмичење је што ће први пут се европско првенство одвијати у једној хали, а за грађане ће то бити прилика да погледају утакмице ватерпола и да виде како изгледа кад се базен стави у Арену", рекао је Удовичић гостујући у јутарњем дневнику РТС.

Према његовим речима, број екипа и делегација који ће боравити у Београду значи да ће смештајни капацитети у престоници у јануару бити потпуно попуњени.

"Србија је увек била феноменалан домаћин и увек смо узимани као параметар за нека наредна такмичења", додао је Удовичић изразивши уверење да је Ватерополо савез и предузеће Ватерполо Европско првенство добро одрадили посао.

На питање да ли је превише од мушке репрезентације Србије очекивати злато на првенству он је рекао да ватеролисти увек иду на злато.

"У претходних девет такмичења су освојили злато и показали да су сазрели за велика достигнућа и да на прави начин могу да уђу у олимпијску годину где је крајњи циљ наравно Олимпијада у Рију. Ово је идеална прилика да позовемо грађане да посете ватерполисте и и да их поздраве и да пошаљемо слику у свет да је Србија спортска нација", рекао је Удовичић.

Министар је навео да му је драго што може да каже да спортисти који освоје медаљу сада у року од недељу дана добијају награду, док је и он лично док се такмичио чекао и по годину и по дана.

"Желим да се захвалим свим министрима који су препознали значај спорта у Републици Србији и посебно премијеру који је поставио спорт као приоритет", навео је он.

Удовичић каже и да влада жели да у олимпијској години пошаље јасну поруку спортистима да размишљају о припремама а да ће држава да размишља о за спортисте 'тривијалним стварима' попут тога како ће обезбедити средства да отпутују на такмичења.

"Не само да су у 2015. години исплаћене све награде већ унапред и средства за све програме, попут стипендија, припрема сваком Савезу како би могли да планирају свој програм а спортисти имали услове да оду на такмичења".

Када је реч о учешћу у Олимпијади у Рију, Удовичић сматра да је сада највећа промена што спортисти сада иду на Олимпијаду са очекивањем да ће освојити медаље, а не само да учествују.

Коментари / 0

Оставите коментар