Гудурић - Помислио сам: "Добро је, ушла је"!

Ако за неког кошаркаша може да се каже да је ’експлодирао’ током 2015. године, то је сигурно Марко Гудурић. Прво је блистао у дресу младе репрезентације Србије, са којом је дошао до европског трона, а потом је заслужио место у првом тиму Црвене звезде.

Кошарка 03.01.2016 | 14:20
Гудурић - Помислио сам: "Добро је, ушла је"!

Баш када је било најважније, иако му је тек 20 година, он је преузимао одговорност и сигурно је један од најзаслужнијих за то што су се ’црвено-бели’ другу годину заредом нашли у Топ16 фази Евролиге. Млади кошаркаш Звезде је у интервјуу за Б92 резимирао годину иза нас, најавио наредне изазове, али и открио које су његове жеље у 2016. години...

На почетку сезоне многи су били скептични по питању тога какву шансу ће Гудурић добити у дресу Звезде, али се већина преварила. Млади бек шампиона Србије је од првог тренутка искористио прилику која му се указала, задржао своје место у тиму и постао љубимац навијача. На питање шта је за њега обележило годину која је иза нас, Марко је рекао:

„Од самог почетка, много рада и тренинга. Касније и сам позив у младу репрезентацију, за мене је част и привилегија што сам био део те репрезентације и златне генерације. То злато и награда за најбољег играча шампионата су оставили највећи утисак з 2015. години, а онда је уследио позив у првим тим Звезде. Мислим да победе у Евролиги, али и све остале, могу да дођу у ниво са успехом са репрезентацијом. Сигурно је да сам пресрећан због свега што ми се дешава тренутно“.

Гудурић не крије да је после европског злата са младом репрезентацијом добио крила да заблиста у дресу Црвене звезде.

„И раније је било играча који су кроз репрезентацију добијали самопоуздање и касније настављали са одличним партијама у својим клубовима. Верујем да је и са мном такав случај. Част је играти за репрезентацију, а злато и индивидуална награда коју сам добио су ми помогли у резултатима које сам са Звездом постигао ове сезоне“.

Од самог почетка сезоне видело се колико тренер Црвене звезде Дејан Радоњић верује у Гудурића, а млади кошаркаш верује да је то заслужио.

„Нисам ни сам на почетку сезоне помишљао да ће све испасти овако. Али, трудом и радом сам заслужио своју шансу. Показао сам да могу да играм, искористио сам прилику која ми је дата и пресрећан сам због тога. Надам се да ћу заједно са целом екипом наставити овако у 2016. години“.

Без сумње, Гудурић је своју најбољу партију ове сезоне приказао у дуелу са Бајерном у одлучујућој утакмици прве фазе Евролиге. Млади бек је тада одиграо као ’матор’, када су многи изгубили наду, он је двема тројкама подигао свој тим и на крају му донео пролаз међу 16 најбољих тимова ’Старог континента’.

„Да, утакмица са Бајерном је била она која је обележила досадашњи део сезоне за мене. Пре свега због навијача и амбијента, али и чињенице да је била одлучујућа утакмица за пролазак у Топ16 фазу. Било је то феноменално искуство за мене, осећај је био фантастичан и драго ми је што сам био део целе те представе“.

Сусрет са Бајерном одлучиле су управо Гудурићеве тројке, а колико је пожртвовано одиграо ту утакмицу говори и детаљ када се бацио преко записничког стола по лопту, не марећи шта би могло да се деси.

„Искрено, у таквим ситуацијама се не размишља много, већ се реагује на прву лопту. Кренуо сам на ту лопту, испоставило се да је то био аут за нас, али су те тројке помогле екипи, а испоставило се да су биле најбоље решење. Када сам их погодио, помислио сам: ’Добро је, ушла је’. Тек сам ушао у игру, истицало је време и шутуо сам. После је све било лакше, играо сам пун самопоуздања“.

Звезда је у Евролиги успела да дође до великих победа, као против Реала и Химкија, али је у АБА лиги доживела изненађујуће поразе. Гудурић наглашава да нико у тиму није у потпуности задовољан постигнутим, али да сви верују да ствари могу да се преокрену у њихову корист.

„С обзиром на то колико проблема смо имали са повредама, доласцима и одласцима играча, сигурно да можемо да будемо задовољни проласком у Топ16 фазу. Али, нисмо задовољни како стојимо у Аба лиги, биће много тешко изборити се за сам врх табеле. На нама је да радимо и пробамо да остваримо што више победама и да се надамо најбољем у јуну“.

Паузе за ’црвено-беле’ нема, пошто је Топ16 фаза већ почела за њих дуелом са Анадолу Ефесом. На питање да ли мисли да његов тим може да понови резултате од прошле сезоне, када је освојена ’трипла круна’, Гудурић је рекао:

„Нов сам у свему овоме, први пут играм Аба лигу и Евролигу. Све оно што је Звезда постигла прошле сезоне је било невероватно и сигурно бих да и ја поновим са саиграчима све те успехе и да можда у Топ16 фази направимо коју победу више и можда прођемо међу осам најбољих екипа.Не бих ништа прогнозирао јер је још рано, али ћемо дати све од себе“.

За крај, млади кошаркаш Црвене звезде открио је које су његове жеље за 2016. годину.

„Моје жеље саиграчима и људима у клубу су да буду здрави, мислим да се без тога ништа не може. Да наставимо да вредно радимо и да се трудимо јер верујем да ће самим тим успех доћи“, рекао је Марко Гудурић.

Коментари / 0

Оставите коментар