АБА: Мега декласирала Задар, са чак +26, Олимпији дерби Словеније!

Кошаркаши Мега Лекса победили су Задар са 87:61 у првој утакмици АБА лиге у Новој 2016. години, у оквиру 18. кола. Кошаркаши Олимпије победили су Крку на гостовању са 59:55 у словеначком дербију у оквиру 18. кола АБА лиге.

Кошарка 02.01.2016 | 21:40
АБА: Мега декласирала Задар, са чак +26, Олимпији дерби Словеније!

Изабраници Дејана Милојевића су уписали 12. победу у регионалном такмичењу и тако се учврстили на четвртом месту.

С друге стране, Задар је доживео 11. пораз и сада држи девету позицију.

Тимоти Луваву је био најбољи у тиму Меге са 29 поена, девет скокова и пет асистенција, односно индексом корисности 38. Борис Савовић је додао 11 поена и осам скокова, а Алфа Каба исти број поена и пет скокова.

На другој страни, Глен Коси је имао 14 поена, два више од Бориса Бараћа, који је уписао и девет скокова, и Ивана Маринковића, који је имао пет скокова.

Мега је изузетно лоше ушла у утакмицу, о чему посебно говори податак да је Задар водио са 13:2 у петом минуту. Међутим, после је уследило буђење, а до краја полувремена виђен је егал у дворани “Пинки” у Сремској Митровици.

У наставку, домаћи кошаркаши су убацили у ‘пету брзину’, трећи период добили са 32:12 и тада већ решили утакмицу. То их, ипак, није спречило да у истом ритму наставе и у последњој четвртини и забележе убедљив тријумф.

Кошаркаши Олимпије победили су Крку на гостовању са 59:55 у словеначком дербију у оквиру 18. кола АБА лиге.

Љубљанчани су тако дошли до седме победе ове сезоне, уз које имају и 11 пораза на седмом месту табеле, док је Крка доживела десети пораз и за сада остала на петој позицији.

У Новом Месту је виђено много преокрета, али је домаћи тим био бољи на почетку утакмице, а Олимпија у самом финишу, што је и одлучило утакмицу.

Олимпију је до тријумфа предводио Сава Лешић са 15 поена и шест скокова, док је Миха Лапорник додао поен мање. Двоцифрени учинак имао је и Зак Врајт са десет поена и шест скокова.

Код Крке, Мирко Мулалић је утакмицу завршио са 14 поена, док је Јуре Лалић уписао десет поена и четири скока.

Коментари / 0

Оставите коментар