Велико признање за великог Ронија О'Саливена!

Петоструки светски шампион у снукеру Рони О'Саливен награђен је витешком титулом "Реда британске империје" (ОБЕ).

Остали спортови 02.01.2016 | 14:20
Велико признање за великог Ронија О'Саливена!

О'Саливен је награђен за успешну каријеру у снукеру, током које је освојио укупно 56 титула, од којих 27 које се бодују за светску ранг листу. Међу њима је пет титула светског шампиона, пет трофеја на Отвореном првенству Уједињеног Краљевства и пет Мастерса.

Он се сматра најталентованијим играчем у историји снукера, али није у потпуности испунио потенцијал, пошто је током каријере имао проблема са дрогом и алкохолом, али и депресијом.

"Изузетно сам захвалан на овом признању, то је велика част и моја породица и ја смо веома поносни на титулу ОБЕ. То је за мене велико изненађење и захвалан сам на подршци породици, пријатељима и навијачима који су ме подржавали током каријере и омогућили ми ову титулу", рекао је О'Саливен, пренели су британски медији.

Британски медији подсетили су на О'Саливенову изјаву из 2013. године, када је рекао да би "било срамота доделити титулу некоме као што је он".

О'Саливен је каријеру почео са 16 година, 1992. године и имао је две веће паузе. Он је рекордер по броју троцифрених брејкова - 795, направио је највише максималних брејкова - 13 и постигао је најбржи максимални брејк од 147 поена за пет минута и 20 секунди на Светском првенству у Шефилду 1997. године.

Осим О'Саливена од снукераша титуле ОБЕ су претходних година добили Стив Дејвис и Тери Грифитс.

О'Саливен је пропустио првих неколико месеци ове сезоне, а од 10. јануара учествоваће на једном од најпрестижнијих турнира - Мастерсу у Лондону.

Коментари / 0

Оставите коментар