Марковић се не предаје: Јачи смо од свих недаћа!

Пред бх. рукометашима су у периоду од 6. до 17. јануара четири преостале утакмице у групи 1 квалификација за Свјетско првенство. Претходно ће 4. јануара у Бару у пријатељском огледу одмјерити снаге са Црном Гором.

Остали спортови 02.01.2016 | 10:20
Марковић се не предаје: Јачи смо од свих недаћа!

Док већина грађана БиХ буде одмарала, другог дана 2016. године рукометни репрезентативци под вођством селектора Драгана Марковића окупиће се у Мостару. Тиме ће кренути у припреме за наставак квалификација за Свјетско првенство 2017. године у Француској.

Без обзира на бројне проблеме који га прате, од одазива појединих играча, повреда, па до кратког периода за припреме, Марковић је и даље оптимиста и поручује да су он и његови изабраници јачи од свих недаћа.

Пред бх. рукометашима су у периоду од 6. до 17. јануара четири преостале утакмице у групи 1 квалификација за СП. Претходно ће 4. јануара у Бару у пријатељском огледу одмјерити снаге са Црном Гором, која се припрема за ЕУРО 2016 у Пољској.

Са списка од 19 играча, на које Марковић рачуна у два сусрета са Косовом и по једном са Словачком и Литванијом, отпао је Владимир Врањеш, пивот мађарског Пик Сегеда због повреде. Умјесто њега вјероватно ће бити позван Дамир Халилковић, пивот Нексеа из Нашица.

"Осим Врањеша, за сада нема никаквих других најава да ће неко пропустити окупљање 2. јануара у Мостару. Очекујем све играче можда и Халилковића, којег ћу вјероватно накнадно позвати", каже Марковић и наставља:

"Не знам шта бих могао рећи осим да очекујем двије сигурне побједе против Косова. За припреме имамо јако мало времена, готово нимало. Окупићемо се 2. јануара у Мостару и одмах сутрадан кренути за Бар гдје ћемо играти тест сусрет са Црногорцима. Та утакмица нам никако није требала, али шта да се ради. Имаћемо само један тренинг пред оглед с Црном Гором и постоји велика опасност да се неко од играча повриједи, јер су већ десет и више дана на одмору. Но, нећу се жалити. Увијек сам био оптимиста, па је тако и сада. Савез због финансијских проблема није био у стању да нам осигура дуже припреме и ту ништа не можемо. Доказаћемо још једном да смо јачи од свих недаћа".

Први ривал бх. рукометаша у наставку квалификација биће Косово 6. јануара у Приштини и три дана касније у Тузли.

"Искрено, не размишљам о Косову, нити ме превише интересује како они играју. Наравно, урадићемо неку анализу, али ми је најважнија наша екипа. Гледам нас и како да сачувам мир у репрезентацији који се константно нарушава још од периода прије Свјетског првенства у Катару. Имамо свој одређени ниво који смо достигли и желимо га задржати без обзира на све. Саградили смо тим који се ријетко мијења, осим када морамо, и надам се да ћемо успјешно окончати ове квалификације и пласирати се у бараж", каже Марковић.

Паралелно са огледима БиХ и Косова, свој двомеч у групи 1 одиграће Словачка и Литванија. Стога би се до сусрета петог кола, у којем ће бх. тим путовати на мегдан Словацима, могло знати ко им је главни конкурент за прво мјесто које води у бараж.

"Наравно да бих волио да нам конкурент за прво мјесто буде Литванија, јер њих чекамо у посљедњем колу на нашем терену. Међутим, не оптерећујем се тиме. Желим да побиједимо све до краја квалификација и да свој посао заједно са играчима културно и поштено доведем до краја. Након што сам изигран за четворогодишњи уговор, нисам добио на потпис ни уговор од три мјесеца. Нема везе, одрадиће селектор свој посао поштено и професионално и без плата и без уговора", закључио је Марковић.

У бараж за Свјетско првенство у Француској пласираће се побједници свих шест квалификационих група, те 12 репрезентација са ЕУРО 2016. Девет огледа баража играће се у јуну 2016. године.

МАРКОВИЋЕВ ИЗБОР

Голмани: Марио Блажевић (ЦСМ Букурешт, Румунија), Бењамин Бурић (Горење, Словенија); лијева крила: Ален Овчина (Вогошћа), Хариз Бегић (Коњух); десна крила: Анес Бечић (Вогошћа), Мухамед Зулфић (Динамо Букурешт, Румунија); лијеви бекови: Никола Прце (Азоти, Пољска), Иван Милас (Гвардија, Пољска), Мирсад Терзић (МВМ Веспрем, Мађарска); средњи бекови: Иван Карачић (Баиа Маре, Румунија), Јосип Перић (Катар СЦ, Катар), Марко Тарабокија (Висла Плоцк, Пољска); десни бекови: Дејан Малиновић (Кретеј, Француска), Коста Савић (Селестат, Француска), Марко Панић (Шамбери, Француска); пивоти: Сењамин Бурић (Горење, Словенија), Гафар Хаџиомеровић (Чурга, Мађарска) и Дамир Халилковић (Нексе, Хрватска).

Резерве: Дамир Ефендић (Борац М:тел), Адам Савић (Го Фит, Шпанија), Арман Беширевић (Приједор), Мирко Микић (Борац М:тел), Стефан Јанковић (Борац М:тел), Владан Лончар (Пик Сегед, Мађарска), Тарик Вранац (Балмазујварош, Мађарска), Емир Рахимић (Босна Сарајево) и Јосип Ереш (Извиђач).

ГРУПА 1
Парови: 3. коло (6. и 7. јануар): Косово – БиХ, Литванија – Словачка; 4. коло (9. јануар): БиХ – Косово, Словачка – Литванија; 5. коло (13. јануара): Словачка – БиХ, Литванија – Косово; 6. коло (17. јануар): БиХ – Литванија, Косово – Словачка.

ТАБЕЛА
1. Литванија 2 1 1 0 57:53 3
2. БиХ 2 1 1 0 56:52 3
3. Словачка 2 1 0 1 63:49 2
4. Косово 2 0 0 2 46:68 0

Коментари / 0

Оставите коментар