Дангубић: Пратим Бобија, а Спарси прате нас!

Кошаркаш Црвене звезде Немања Дангубић рекао је да је поносан што је део генерације која је прошле године први пут у историји клуба освојила триплу круну.

Кошарка 02.01.2016 | 09:00
Дангубић: Пратим Бобија, а Спарси прате нас!

'Црвено-бели' су прошле сезоне доминирали у региону освојивши титулу првака Србије, АБА лигу и Куп Радивоја Кораћа.

“Поставили смо бројне рекорде тако да је то стварно била 'сезона из снова', да тако кажем. Неки играчи су после те фантастичне сезоне отишли у велике клубове, ту првенствено мислим на Бобана Марјановића и Николу Калинића. Сигурно да ће то бити сезона и година коју ћу памтити до краја живота. Не могу да опишем колико ми је драго што сам био део те генерације и део сјајног колектива”, рекао је Дангубић Тањугу.

Он је нагласио да је тим прошле сезоне одиграо много тешких утакмица, али да је у сваку улазио максимално мотивисан, што се показало као кључ успеха.

“Много је тешко издвојити неки меч јер када играте у Црвеној звезди свака утакмица је важна. У сваку утакмицу смо улазили маскимално мотивисани и спремни и са императивом победе. Једноставно то је тако када играте за Звезду. И сада је наравно иста ситуација јер када играш за овај тим мораш увек да победиш”, рекао је млади кошаркаш. Ипак, ако морам, издвојио бих победу против Будућности у Подгорици кошем Калинића у последњој секунди И трећи меч полуфинала АБА лиге против Партизана“.

Дангубић сматра да нема потребе правити поређења, јер је свака сезона прича за себе.

“Никада не знате шта може да се деси, као што је ове сезоне случај да имамо доста повређених играча. Повредио нам се капитен Лука Митровић, ја сам доживео повреду, а на све то су се надовезале и те 'ситне' повреде играча и вируси, тако да не може да се прави поређење”, рекао је Дангубић и додао да је потпуно спреман за наставак сезоне, после повреде кука које је доживео на тренингу.

“Ја сам потпуно залечио повреду и спреман сам за наставак сезоне. Много сам срећан што сам се вратио на паркет, и не могу да опишем колико ми је драго што је тим пребродио све проблеме и наставио да игра добро и бележи одличне резултате. Пролаз у Топ 16 је такође потврда доброг рада и одличне игре целокупне екипе“.

Повремени српски репрезентативац истакао је да када му време дозволи прати партије Бобана Марјановића у НБА лиги.

“Када имам времена, погледам утакмице Сан Антонија. Наравно то је мало теже због временске разлике. Много ми је драго због Марјановића и мислим да је Сан Антонио урадио праву ствар када га је ангажовао. Наравно има много јаку конкуренцију на својој позицији, али за њега сигурно има места у НБА. Сан Антонио зна шта ради”, рекао је 22-годишњи кошаркаш.

Он је додао да је стално у контакту са људима из Сан Антонија, који полажу права на његове услуге пошто су га 2014. године драфтовали као 54. пика.

“Био сам у контакту са људима из Сан Антонија. Могу да кажем да су заиста невероватно професионални и прате свако дешавање у Звезди. Често су присутни на нашим утакмицама, долазе да гледају и много ми је драго што због тога”, закључио је Дангубић, који већ за три дана са Звездом игра дерби АБА лиге против Цедевите, а 8. Јануара у Евролиги, у Пионир долази Фенербахче.

Коментари / 0

Оставите коментар