А како су комшије дочекале "Новака"

Нова година весело је дочекана у региону, у Хрватској, Србији, Црној Гори, на трговима уз ватромет, у ресторанима, али и у кућној атмосфери.

Република Српска 01.01.2016 | 13:14
А како су комшије дочекале "Новака"

Весело и уз ватромет многобројни Загрепчани и туристи дочекали су Нову годину на Тргу бана Јосипа Јелачића, гдје је са суграђанима посљедње секунде 2015. одбројавао и градоначелник Милан Бандић.

Добром расположењу на централном загребачком тргу, на којем су се окупиле хиљаде грађана, погодовала је и повољна температура ваздуха, која се кретала око нула степени Целзијуса, а додатно је атмосферу загријао петоминутни ватромет који је започео тачно у поноћ.

На организованом дочеку на главном загребачком тргу грађане је забављала позната пјевачица Нина Бадрић, група Ватра и Тешка индустрија.

Нова година дочекана је на још неколико мјеста у у Загребу, уз разноврстан програм.

Више хиљада Ријечана већ традиционално је нову 2016. дочекало на Корзу, овога пута уз музику ријечке групе Москва и Нену Белана & Фиуменсе, честитке и најбоље жеље свима је у поноћ с позорнице упутио градоначелник Војко Оберснел, а забава до јутарњих сати наставила се уз хитове Хладног пива.

У Београду и свим већим градовима Србије уз пјесму и ватромет грађани Србије дочекали су Нову 2016. годину.

Грађани Београда и туристи, којих у српској пријестоници ове године има у великом броју, дочекали су Нову годину у ресторанима и клубовима, а највише људи окупило се на Тргу Николе Пашића, испред Дома Народне скупштине. Уз ватромет, трубаче и добру музику, грађани су у добром расположењу ушли у 2016. годину.

Дочек је почео нешто послије 20.00 часова концертом "Тропико бенда", атмосферу је, на температури испод нуле, загријао Стивен Сигал са својим бендом, а у Нову годину Београђани су ушли са Лепом Бреном.

Ватромет се могао видјети и изнад Савамале као симболичан гест са градилишта Београда на води. Претходно је са бине испред Дома Народе скупштине упућена честитка и пријатељима из Уједињених Арапских Емирата.

У Центру "Сава" одржан је концерт класичне музике, а на Београдском сајму у новогодишњој ноћи наступиле су групе "Сарс" и "Вампири".

Традиционални дочек Нове године на новосадском Тргу слободе ове године је обиљежен наступом рокенрол бендова, а звијезде вечери били су домаћи "Лав хантерс" и "Ван Гог".

Управо уз "Ван Гог" и величанствен ватромен Новосађани су ушли у Нову 2016. годину, а тачно у поноћ на бину је изашао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је у кратком обраћању суграђанима пожелио срећну Нову годину.

Осим на Тгу слободе Новосађани су новогодишњу ноћ провели у бројним ресторанима и кафићима, уз трубаче и тамбураше, али ипак највећи број житеља Новог Сада Нову годину је дочекао у својим домовима.

У Косовској Митровици и другим срединама на Косову и Метохији није било организованог дочека Нове године па је највећи број Срба 2016. дочекао у кругу породице и пријатеља.

Нова година дочекана је у ресторанима и кафићима у Косовској Митровици, Лепосавићу, Грачаници и другим срединама са већинским српским становништвом, а у поноћ ни овога пута није изостала употреба пиротехничких средстава.

Више од 20.000 Крушевљана дочекало је Нову 2016. годину у изванредној атмосфери уз Цецу Ражнатовић на Тргу косовских јунака која им је прва упутила честитку.

Неколико хиљада Пироћанаца дочекало је Нову годину на градском тргу уз легендарне хитове "Рибље чорбе" и ватромет.

Упркос хладноћи и минусу, најврелија атмосфера била је у центру Пожаревца, гдје је скоро 2.000 људи Нову 2016. годину дочекало уз ватромет и пјевача народне музике Милана Топаловића.

У Суботици на градском тргу плесало се уз музику и ватромет.

На Златибору су посјетиоце забављали Сергеј Ћетковић и трубачи Радише Витезовића. У Прибоју је грађане забављао "Амикус бенд" са Млађеном Тошовићем.

Широм Црне Горе организован је дочек нове 2016. на градским трговима.

Након вишегодишње паузе, на подгоричком Тргу Републике организован је дочек Нове године, на коме су публику забављали Хари Мата Хари и Жељко Јоксимовић.

На почетку прославе дочека 2016. године у Подгорици наступио је бенд "Хигхwаy". Након њихове свирке, два сата касније, концерт Харија Варешановица, посјетиоце је увео у 2016. Улазак у Нову годину обиљежен је великим ватрометом.

Публика у Будви уживала у пјесмама Здравка Чолића на Тргу испред Старог града, наводе црногорски медији.

У Будви новогодишњи концерт почео наступом цетињског поп састава Перпер.

На главном херцегновском Тргу Николе Ђурковица, новогодишњи програм почео игроказом за најмлађе, а у прве минуте Нове године Новљане и госте увели су Тончи Хуљић и његов "Мадре Бадеша" састав.

Новогодишњи програм у Котору, под паролом "Од Божића до Божића", почео је 22. децембра низом програма намјењењих најмладима, а "круна" свега била је на главном градском Тргу од оружја. Ту су публику су забављала три бенда - "Тхе Бестбеат", "Артан Лили" и "Сацри Цуори".

Публику у Бару забављале су групе "Легенде" и "Галија".

У Колашину није било концерата на градском тргу, али је дочек организован у бројним хотелима и ресторанима. Оно што не иде на руку љубитељима планине је чињеница да нема снега у том граду.

Извор: Мондо.ба/Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар