Патријарх Кирил: "Због Ц. Горе сам забринут"

Патријарх московски и Русије Кирил изразио је забринутост због стања у Црној Гори, као и њеног пута у НАТО.

Свијет 31.12.2015 | 19:00
Патријарх Кирил: "Због Ц. Горе сам забринут"

"Веома смо забринути због оног што се дешава у Црној Гори. Видимо да се народ противи уласку у НАТО и да се ови протести сузбијају", рекао је патријарх Кирил.

Руски патријарх је оценио да у Европи данас има веома мало истински суверених држава, те да те земље које су у знатној мери сачувале свој суверенитет трпе притисак и негативан однос европске већине.

"Дубоко сам уверен да на те емоције не треба обраћати пажњу зато што губитак суверенитета, посебно у хуманитарној сфери, може нанети непоправљиву штету животу народа", рекао је руски патријарх у разговору с министром правде Србије Николом Селаковићем у Москви.

Он је поручио да је Русија данас у пуној мери суверена држава и да тај суверенитет користи за своју сопствену и заштиту својих пријатеља, преноси Митрополија са Цетиња.

Селаковић је захвалио руском патријарху за пријем и рекао да је Српска православна црква највећа црква у Србији, а Руска православна црква највећа подршка.

Извор: Мондо

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

31.12.2015 22:57

Ваша Светости, свака птица своме јату лети, сваки братац своме брату. Данашњи црногорци осим једне мањине су највећим своим дијелом ОТПАДНУЦИ од Бога и СРБства:Православља и Светосавља као врхунца хришћанске православне националне ИДЕОЛИГИЈЕ и СРБског начина живота. Црногорци су кроз југославенство и комунистичко лажно браство и јединство као и многи други СРБи плански расрбљени По жељи сатане. Они су израђени СРБи Светог Саве који више осим појединаца немају ништа заједничко са својим Светим СРБским коренима, славним Прецима и Светим Боговима из Црне Горе и васколиког Светог Православља. Данашњи црногорци осим једне честите мањине су потомци црногорске усташе Секуле Дрљевића и дјеца комунистички незнани јунака!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОСПОДИНЕ

03.01.2016 16:58

МИСЛИТЕ ОНО СТО ЈЕ ОСТАЛО ОД ЦРНЕ ГОРЕ .

ОДГОВОРИТЕ